sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.3309
  • Euro 35.1916
  • GR ALTIN 2240.3
  • ÇEYREK 3686.6

Kentsel Dönüşüm Hızlanıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Gaziosmanpaşa'da, yaklaşık 4 bin 400 hak sahibinin bulunduğu alanda, yıl sonuna kadar tüm ihaleleri yapmak suretiyle, kentsel dönüşümü hızlandıracaklarını belirterek, "En kısa zamanda da hak sahibi vatandaşlarımıza sağlam, güvenli konutlarını veriyor olacağız." dedi.

Kentsel Dönüşüm Hızlanıyor
  • 09 Haziran 2019, Pazar 23:49

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Gaziosmanpaşa'da TOKİ tarafından inşası devam eden kentsel dönüşüm alanındaki konutları inceledi. Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, TOKİ Başkanı Ömer Bulut ve bakanlık bürokratları da Bakan Kurum'a eşlik etti.

Sahadaki fiili çalışmaları yerinde incelediklerini belirten Kurum, 31 Mart seçimleri öncesinde vatandaşlara Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm sözü verdiklerini hatırlattı. 19 Mayıs’ta süresi dolan genelge kapsamında bazı ilçelerdeki riskli alanların da incelemelerini yaptıklarını ifade eden Kurum, en acil ve öncelikli risk taşıyan alanlarda kentsel dönüşümü başlatacaklarını söyledi. Bakan Kurum, kentsel dönüşümü 5 yıllık süreçte hazırlanacak master plan çerçevesinde yürüteceklerini söyledi. Kurum, "Bugün de Gaziosmanpaşa'da yaptığımız istişareler neticesinde, yaklaşık 4 bin 400 hak sahibinin bulunduğu alanda, yıl sonuna kadar tüm ihalelerimizi yapmak suretiyle, kentsel dönüşümü hızlandırıyoruz ve en kısa zamanda da hak sahibi vatandaşlarımıza sağlam, güvenli konutlarını veriyor olacağız." diye konuştu.

"YATAY MİMARİ ESASLI, AZ KATLI İNŞA EDİLECEK"

Kentsel dönüşümün bundan sonraki süreçte bakanlığın yapacağı en önemli işler arasında olduğunu belirten Kurum, bu yapıların yatay mimari esaslı, az katlı inşa edileceğini söyledi. Türk kültürünü yansıtan projeler yapmak istediklerini dile getiren Kurum, şunları anlattı: "Bakanlık olarak hiçbir gelir beklemeksizin vatandaşlarımızla el birliği içerisinde, onların rızası çerçevesinde kentsel dönüşüm projesini yürüteceğiz. Bu anlamda bizim pilot bölgelerimizden biri olan Gaziosmanpaşa'da yeteri kadar riskli alan ve bina söz konusu. Biz de bu boşaltılmış alanları bir an önce yapıp vatandaşlarımıza teslim etmek suretiyle bu kentsel dönüşüm projelerini yapmak istiyoruz”.

“HIZLI BİR ŞEKİLDE HAK SAHİBİ VATANDAŞLARIMIZA ANAHTARLARINI TESLİM EDECEĞİZ”

Bakan Kurum: “Burada hem Gaziosmanpaşa Belediyemiz sahada olacak hem de Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz de işin içerisinde olacak ve uygulamaları da TOKİ Başkanlığımız yürütecek. Hızlı bir şekilde işlerimizi anahtar teslimi yapmak suretiyle hak sahibi vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Etaplar halinde de bu süreci tamamlayarak Gaziosmanpaşa'da bulunan ne kadar riskli, acil dönüştürülmesi gereken alan varsa bu alanların dönüşümünü yapmış olacağız" ifadelerini kullandı.

“GAZİOSMANPAŞA, İSTANBUL'UN EN ÇOK TERCİH EDİLEN İLÇELERİNDEN BİRİ HALİNE GELECEK”

Gaziosmanpaşa’daki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgiler veren Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ise, “Sayın Cumhurbaşkanımız ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın destekleriyle ilçemizde yoğun biçimde devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarına daha da hız kazandırdık. Kentsel dönüşüm projelerimizi raylı sistem metro hatlarına entegre ederek aynı zamanda ulaşımın merkezi bir ilçe haline geleceğiz. 4 yeni metro projesiyle birlikte devam eden kentsel dönüşüm projelerimiz tamamlandığında Gaziosmanpaşa, İstanbul'un en çok tercih edilen ilçelerinden olacak. Daha yeşil ve daha güzel Gaziosmanpaşa için yoğun çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

YEŞİLAY VARSA HAYAT VAR YEŞİLAY VARSA HAYAT VAR

YEŞİLAY HAFTASI ORYANTİRİNG YARIŞMASI YEŞİLAY HAFTASI ORYANTİRİNG YARIŞMASI

BAYRAMPAŞA MİLLET BAHÇESİ GÖRKEMLİ BİR TÖRENLE AÇILDI BAYRAMPAŞA MİLLET BAHÇESİ GÖRKEMLİ BİR TÖRENLE AÇILDI

BAYRAMPAŞA SEVDASI GÖNÜLLERE NAKŞEDİLECEK BAYRAMPAŞA SEVDASI GÖNÜLLERE NAKŞEDİLECEK

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık