sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.3313
  • Euro 35.091
  • GR ALTIN 2299.6
  • ÇEYREK 3783.2

İrandan Kaşıkçı cinayetiyle ilgili yeni iddia

İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri, ABD, İsrail ve Suudi Arabistanın Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetini İranla irtibatlandırmak için milyonlarca dolar harcadığını ileri sürdü.

İrandan Kaşıkçı cinayetiyle ilgili yeni iddia
  • 03 Kasım 2018, Cumartesi 21:51

TAHRAN (AA) Ekonomi ve Maliye Bakanı Ferhad Dejpesendin göreve başlaması nedeniyle düzenlenen programa katılan İshak Cihangiri, burada yaptığı konuşmada, ABD yaptırımları ve Kaşıkçının öldürülmesiyle ilgili açıklamalar yaptı.

Cihangiri, konuşmasında ABD, İsrail ve Suudi Arabistanın İrana karşı psikolojik savaş başlattığını ve bunu medya üzerinden yürüttüklerini ifade ederek bu konuda bir dereceye kadar başarılı olduklarını ve insanları endişeye sevk ettiklerini söyledi.

Bu ülkelerin Suudi gazeteci Kaşıkçının öldürülmesi olayını İranla bağlantılandırmak için yoğun bir çabanın içine girdiğini savunan Cihangiri, ABD ve müttefiklerinin, medyanın İran aleyhine seferber edilerek propaganda yapılması ve kamuoyunun İran aleyhine yönlendirilmesi için milyonlarca dolar tahsis ettiğini ileri sürdü.

Cihangiri, bu meseleyle ilgili bazı haberlerin İngiliz basınında çıktığını kaydederek, Diğer batı medyasının da bu konuyu gündeme getireceğinden eminiz. Bazı medya organları, dünyada bağımsız olarak nitelendiriliyor, fakat bunlar kamuoyunu İranın aleyhine yönlendirmektedir. değerlendirmesinde bulundu.

Dünyaya güvenilir ülke olduğumuzu gösterdik

Yaptırımlarla ilgili olarak da İran halkının ABDnin tek taraflı siyasetine karşı durduğunu dile getiren Cihangiri, Washington yönetiminin, yürüttüğü politikalar nedeniyle yalnız kaldığını, kendilerinin siyasi açıdan daha iyi bir konumda olduğunu belirterek, Dünyaya güvenilir ülke olduğumuzu ABDnin de güvenilmez olduğunu gösterdik. dedi.

Cihangiri, ABD yaptırımlarına karşı gerekli önlemleri aldıklarına ve mekanizmaları kurduklarına işaret ederek, devletin kasasında para olduğunu söyledi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık