sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.546
  • Euro 34.9561
  • GR ALTIN 2429.7
  • ÇEYREK 3996.2

İNSANI DOĞRU FİİLLERİ YÜKSELTİR

Mutasavvıf Yazar Ömer Tuğrul İnançer, "Bazı insanlarda ilim insanı alçaltır. İnsanı sadece doğru fiilleri, yaptığı işleri yükseltir" dedi.

İNSANI DOĞRU FİİLLERİ YÜKSELTİR
  • 10 Nisan 2019, Çarşamba 0:36

Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü'nün düzenlediği "Edep ve Ahlâk Sohbetleri", Mutasavvıf Yazar Ömer Tuğrul İnançer'in anlatımıyla Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleşti. Kelam ilminin ortaya çıkışı ve Peygamber Efendimiz'in hadisleriyle, iman konusunun hassasiyeti  üzerine bir sohbetin gerçekleştirildiği programa, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

 

AKILLI ADAM GAYBA İNANIR

 

Kelam ilminin ilk olarak başka dinden insanlara yönelik ortaya çıktığını fakat daha sonra Müslümanların da kelam ilminden yararlandığını ve yanlış algılara kapıldıklarını söyleyen İnançer, "Başta İranlılar, Mısırlılar, Bizans toprağından olan Gassaniler, Doğu'da Türkler gibi çeşitli bölgelerden insanlar Müslüman olmaya başlayınca, değişik fikirler ortaya çıkmaya başladı. İzahatı direkt Efendimiz'den ve sahabeden alamayanlar akıllarıyla hareket ettiler. Daha sonra dünyada tercüme faaliyetleri başladı. Klasik Yunan eserleri Arapça'ya tercüme edildi ve böylece kelam ilmi ortaya çıktı. Bu ilim aslında başkalarına izah için çıkmıştı fakat zaman içinde Müslüman'ların yanlış algılarıyla din dışına çıkmaları haline geldi. Burada bahsetmek istediğim kelam ilmi değil, kelam ilmini vahyin önüne geçiren kişiler. Bu kişiler akli delil bulamadığı zaman inkara giden adamlardır. Aslında inancına delil aramak, deliliktir. Akıllı adam gayba inanır. Gayb, bugün kullandığımız Türkçe ile kayıp demektir. Yani laboratuvara sokulup incelenemeyen, beş duyu organıyla algılanamayan ama itimat edilen bir söz demektir" şeklinde konuştu.

 

İNSANI İLMİ DEĞİL, DOĞRU FİİLLERİ YÜKSELTİR

 

 

İlimle iman kazanılamayacağını ve ilmin insanı yükseltemeyeceğini aktaran İnançer, "Bazı insanlarda ilim insanı alçaltır. İnsanı sadece doğru fiilleri, yaptığı işleri yükseltir. İnsanı ilmi değil, doğru fiilleri yükseltir. Peygamber Efendimiz, 'Asabileştiğiniz zaman abdest alın' demiştir. Bunu 150 sene evvel akli bir delille ispat etmek pek mümkün değildi. Fakat daha sonra elektrik ve statik elektrik icat oldu. Abdest alırken suyla birlikte bedenin dışında toplanan elektriğin boşaldığı kanıtlandı. Efendimiz'in buyurduğundan bin iki yüz elli sene sonra ortaya çıkan bir ilimle, Efendimiz'in sözünü akli olarak, rasyonel olarak izah edebiliyoruz. Akli olarak izah edilmediği zamanlarda Efendimiz'in bu sözüne itimat etmeyenler ağır bir ithamla karşılaşırlar. Resulullah'ın sözüne inanmayan kafirdir" dedi.

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık