sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.5038
  • Euro 34.7826
  • GR ALTIN 2499.5
  • ÇEYREK 4113.0

HZ. MEVLANA VUSLATININ 745. YIL DÖNÜMÜNDE BAYRAMPAŞA’DA ANILDI

Öğretileriyle tüm dünyada büyük ilgi uyandıran İslam âlimi ve mutasavvıf Mevlana Celaleddin-i Rumi Hazretleri vuslatının 745. yıl dönümünde Bayrampaşa Belediyesi’nin düzenlediği "Şeb-i Arus" programında anıldı. Programda sahne alan Bayrampaşa Musiki Cemiyeti Korosu ve semazenler izleyenleri büyüledi.

HZ. MEVLANA VUSLATININ 745. YIL DÖNÜMÜNDE BAYRAMPAŞA’DA ANILDI
  • 30 Aralık 2018, Pazar 5:08

Mevlana Celaleddin-i Rumi Hazretleri, "düğün gecesi" olarak adlandırdığı vuslatının 745’inci yıl dönümünde Bayrampaşa Belediyesi tarafından Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Şeb-i Arus’ programıyla anıldı. Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner’in ev sahipliğinde düzenlenen ‘Hz. Mevlana’dan Rubailer’ temalı programa meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, ilçede görev alan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda, Bayrampaşa Musiki Cemiyeti Korosu tarafından Hz. Mevlana’nın rubailerinden Ateş Karaduman'ın bestelediği eserler icra edilirken sahne alan semazenlerin gösterisi izleyenleri büyüledi. Programa konuk olan Türk Sanat Müziği Ses Sanatçısı Aylin Şengün Taşçı da seslendirdiği eserlerle geceye renk kattı.

Gecede konuşan Başkan Atila Aydıner, Hz. Mevlana’nın  "Ne olursan ol yine gel" sözleriyle insanların yüreklerine sevgi ve birlik tohumları ektiğini ve bu düsturuyla hala gönülleri fethettiğini hatırlatarak “Bugün, insanlık âleminin en büyük isimlerinden biri olan Hz. Mevlana’yı anmak için bir aradayız. Mevlana Celâleddin-i Rumi yazdıkları ve söyledikleriyle insanlara yol gösteren gerçek bir bilgin, mutasavvıf, alim, şair ve düşünce adamıdır. Hz. Mevlana aşkla, sevgiyle, dostlukla birlikte mücadelenin, umudun ve zorlukların üstüne gitmenin de sembolüdür. Mevlana’yı vefatının, O’nun ifadesiyle vuslatının ve Şeb-i Arus’un 745. yıl dönümünde bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Vuslat herhangi bir kavram değildir. Aslında vuslat bize varlığımızı, kimliğimizi, mevcudiyetimizi ve bütün bu sınırların ötesinde ilahi buluşmaya hazırlığımızı hatırlatıyor. Nihayette hepimiz vuslata ulaşacağız. Önemli olan o vuslata nasıl ulaştığımız. Vuslat gecemizin, Şeb-i Arus’un hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık