sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.3484
  • Euro 35.1569
  • GR ALTIN 2310.0
  • ÇEYREK 3800.5

Huzur geldi, kepenk kapattırma sona erdi

Kırsalda ve şehir merkezlerinde güvenlik güçlerince başarıyla yürütülen operasyonlarla terör örgütü PKK'ya vurulan darbe, ticari yaşamda da huzuru beraberinde getirdi. 

Huzur geldi, kepenk kapattırma sona erdi
  • 19 Aralık 2018, Çarşamba 15:12

 

DİYARBAKIR (AA) - Güvenlik güçlerince terör örgütü PKK'ya yönelik başarıyla yürütülen operasyonlarla huzur sağlandı, "kepenk kapattırma" sona erdi.

Kırsalda ve şehir merkezlerinde güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonlarla terör örgütü PKK'ya büyük darbe vuruldu.

Tesis edilen huzur, bölgede yaşamın her alanında olduğu gibi ticarette de etkisini gösterdi.

Terör örgütü PKK ve HDP'nin daha önce çeşitli bahanelerle çağrısı üzerine daha önce sık sık kepenk kapattırmaya zorlanan, terör saldırıları nedeniyle kepenk açamaz, siftah yapamaz hale gelen esnaf, yaklaşık iki yıldır özgürce ticaret yapıyor.

Esnaf baskı ve tehditten uzak, dilediği şekilde iş yerini açmanın ve vatandaşlara hizmet sunmaktan memnun.

"Huzurlu bir şekilde ticaretimizi yapıyoruz"

Esnaf Atilla Altındağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 yıl önce terör saldırılarından dolayı kepenk kapatmak zorunda kaldığını belirterek, bu nedenle iflasın eşiğine geldiğini söyledi.

Terör saldırılarının bütün esnafı etkilediğini dile getiren Altındağ, "İş yerimizi sıkıntılı bir şekilde açıyorduk. Güvenli değildi buralar. Devletimiz sağ olsun. Sağladığı imkanlar sayesinde huzurlu bir şekilde burada ticaretimizi yapıyoruz." dedi.

Sağlanan huzurla turistlerin geldiğini, otellerdeki doluluk oranının artığını, eski canlılığa kavuşulduğunu vurgulayan Altındağ, "Huzur ortamı sayesinde esnaf güvenle dükkanını açıp ticaretini yapıyorlar." diye konuştu.

"Allah bir daha o günleri bizlere göstermesin"

Sur ilçesinde 27 yıldır esnaf Timur Timuçin, yaşanan olaylardan dolayı büyük mağduriyet yaşadıklarını belirtti.

Kepenklerin kapalı olması nedeniyle satış yapamaz hale geldiğini aktaran Timuçin, terör saldırıları nedeniyle kente gelen turist sayısında da büyük azalma yaşandığını, esnafın iş yapamaz hale geldiğini aktardı.

"Dükkanıma giremiyordum. Ödeme sıkıntısı yaşadık. Terör memleketimizi çok yıprattı. Varlık içinde yokluk çektik. Allah bir daha o günleri bizlere göstermesin. Şu anda huzurlu bir konumdayız." ifadelerini kullanan Timuçin, huzurdan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Timuçin, insanların çarşı ve pazarda geç saatlere kadar huzurla gezebildiğini anlatarak, huzurun devam etmesini diledi.

Esnaf nefes aldı

Bağlar ilçesinde 25 yıllık esnaf İbrahim Baran, daha önce dükkanların kepenginin bir gün açık ise bir gün kapalı olduğunu aktardı.

Bayrama iki gün kala dahi kepenk kapattıklarını dile getiren Baran, "Kepenk açmak için can atıyorduk. Artık kepenk kapatmalar yok. Son iki yıldır Diyarbakır'da huzur var. Esnaf nefes aldı. İnşallah bunun devamı gelir." ifadelerini kullandı.

Sur'da 20 yıldır esnaflık yapan Fırat Kertiçi, daha önce dükkan açamayan esnafın artık devletin sağladığı huzurla rahat bir nefes aldığını söyledi.

Bir dönem esnafın ödemelerini yapamaz hale geldiğini anlatan Kertiçi, gelecek günlerden de umutlu olduklarını sözlerine ekledi.

 

Muhabir Mehmet Sıddık Kaya

Yayınlayan Niğmet Koşarhan

BAYRAMPAŞA'DA GENÇLER İLKNUR BAŞKANLA GECE DÖNERİNDE BULUŞUYOR BAYRAMPAŞA'DA GENÇLER İLKNUR BAŞKANLA GECE DÖNERİNDE BULUŞUYOR

AK PARTİLİ BAŞKAN ADAYLARI KALPLERE DOKUNUYOR! AK PARTİLİ BAŞKAN ADAYLARI KALPLERE DOKUNUYOR!

AK PARTİ BAYRAMPAŞA’DA RUMELİLİ İLKNUR KOVAÇ BAYRAKTAR'LA FARKA GİDECEK! AK PARTİ BAYRAMPAŞA’DA RUMELİLİ İLKNUR KOVAÇ BAYRAKTAR'LA FARKA GİDECEK!

BAYRAMPAŞA'YA 500 YATAKLI DEVLET HASTANESİ BAYRAMPAŞA'YA 500 YATAKLI DEVLET HASTANESİ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık