sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.595
  • Euro 34.8291
  • GR ALTIN 2508.7
  • ÇEYREK 4127.6

Hulusi Kentmen Esenler’de Anıldı

Yeşilçam'ın usta oyuncusu Hulusi Kentmen, aramızdan ayrılışının 25. yılında Esenler'de düzenlenen "Türk Sinemasının Komiser Babası: Hulusi Kentmen" başlıklı anma programında anıldı.

Hulusi Kentmen Esenler’de Anıldı
  • 01 Mart 2021, Pazartesi 22:17

Yeşilçam’ın usta oyuncusu Hulusi Kentmen, aramızdan ayrılışının 25. yılında Esenler’de düzenlenen “Türk Sinemasının Komiser Babası: Hulusi Kentmen” başlıklı anma programında anıldı.

Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü, Yeşilçam’ın usta oyuncusu Hulusi Kentmen’in vefatının 25. yılında, “Türk Sinemasının Komiser Babası: Hulusi Kentmen” başlıklı anma programı düzenledi. Esenler Belediyesi Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen programa, Hulusi Kentmen’in torunu Melek Kentmen, Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Hüseyin Cerrahoğlu ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Moderatörlüğünü Muhammed Emre Yapraklı’nın üstlendiği programda, Yeşilçam’ın ünlü oyuncularından Süleyman Turan ve sinema yazarı Suat Köçer, Kentmen’in Türk Sineması’ndaki yeri ve hayatını konuştu.

TORUNU, KİTABINDA ANLATACAK

Programda bir selamlama konuşması yapan Melek Kentmen, dedesinin torunlarına da çok iyi davrandığını söyleyerek, “Dedem günlük hayatında ropdöşambırını giyer, gazetesini okurdu. Keyfine düşkün, eğlenceli bir insandı. Dedemi daha iyi anlatabilmek amacıyla kendisiyle ilgili bir kitap yazıyorum. Umarım dedemi güzelce anlatabilirim” dedi.

DENİZCİLİKLE SİNEMAYI BİRLİKTE SÜRDÜRDÜ

Yakın zamanda Dostluk Film Festivali’nde onur ödülü alan Yeşilçam’ın ünlü oyuncularından Süleyman Turan, Hulusi Kentmen’le set aralarında yaptıkları sohbetlerin ömür boyu hatırlanacak kadar değerli olduğunu söyleyerek şunları aktardı:

“Onunla sohbet ediyor olmak ayrı bir keyifti. Çok farklı bir adam görmüyordunuz sette çalıştığınız kişiyle sohbet ettiğiniz insan arasında. Hulusi Kentmen, kendine has bir tavrı olan ve toplumun kabul ettiği her şeyi de kendinde barındıran birisiydi. O bir efsaneydi ve uzun zaman hep böyle devam edecek. Hulusi Kentmen aynı zamanda bir denizciydi, oyunculukla arasında çokça fark var ama hayatı boyunca iki mesleği de sürdürmeyi başardı. Askerlikle birlikte yürütecek kadar çok sevmiş olduğu sinemayı, az paralarla zor imkânlarda yaşaması çok kıymetli ve çok değerli. Sizleri kutlamak lazım, Hulusi Kentmen hep anılmaya layık bir büyüğümüz.”

O MESLEKTEN TAŞAN BİR İMGEYDİ

Hulusi Kentmen’in çok değerli bir oyuncu hatta bir imge olduğunun altını çizen sinema yazarı Suat Köçer, “Bazı oyuncular mesleklerini icra ederler ama bazı oyuncular rolleriyle, hayatlarıyla biraz zaman üstü bir sıfat kazanarak meslekten taşarlar. Sadece mesleki bir iş olarak kalmaz onların yaptıkları, artık bir imge olurlar Adile Naşit, Kemal Sunal gibi. Hulusi Kentmen de bu anlamda bir imgeye dönüşmüştür. Seyirciyle kurduğu ilişki çok duygusal ve yakın bir ilişkidir. Ben iki şeye aşık oldum der, biri deniz biri sinemaya. En nihayetinde 500’e yakın filmde yer almak kolay değil, belki de askeri disiplinin getirdiği sorumluluk duygusuyla yapabiliyor” ifadelerine yer verdi.

ONLAR İDEOLOJİK ANNE BABALARIMIZDI

Hulusi Kentmen’in babacan komiser rolünün toplumdan yansımış olduğunu ve bu anlamda bir belgesel niteliğini yakaladığını aktaran Köçer, “Tatlı sert iş adamları, babalar, komiserler hepsi toplumdan yansımanın bir parçasıdır. Bu kadar toplumun içinden gelen karakterleri sinemaya taşıdığı için toplum onu sahipleniyor. Adile Naşit de bu yönden aynı rolü oynar, ideolojik anne babamızdır onlar. Bizim sinemamızda usta oyunculara karşı bir kadir kıymet bilmemezlik var. Hulusi Kentmen bu konuda çok şanslı isimlerdendir, ömrünün son dönemine kadar sinemalarda rol almıştır” şeklinde konuştu.

Program sonunda konuşmacılara Ab-Ru’larda Su Kasidesi’nin replika tabloları hediye edildi.

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık