sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.5369
  • Euro 34.6109
  • GR ALTIN 2491.7
  • ÇEYREK 4100.3

Hibrit ve elektrikli araçta Antalya zirvede

İçişleri Bakanı Soylu, "Yakıt türü hibrit ve elektrik olan araçların tescil edildiği illere göre sayısal dağılımına bakıldığında Antalya 3 bin 533 araçla ilk sırayı alıyor." dedi.

Hibrit ve elektrikli araçta Antalya zirvede
  • 22 Aralık 2018, Cumartesi 11:23

 

TBMM (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 30 Eylül 2018 itibarıyla yakıt türü hibrit (benzin ve elektrikle çalışan) olan trafiğe tescilli araç sayısının 3 bin 464, yakıt türü sadece elektrik olan araç sayısının ise 23 bin 822 olduğunu belirterek, "Yakıt türü hibrit ve elektrik olan araçların tescil edildiği illere göre sayısal dağılımına bakıldığında Antalya 3 bin 533 araçla ilk sırayı alıyor." ifadelerini kullandı.

Soylu, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in, trafiğe tescilli hibrit ve elektrikli araçlara ilişkin yazılı soru önergesini yanıtladı.

Türkiye'de 30 Eylül 2018 tarihi itibarıyla trafiğe tescilli hibrit araç sayısının 3 bin 464, elektrikli araç sayısının ise 23 bin 822 olduğunu belirten Soylu, aynı tarihte yakıt türü hibrit ve sadece elektrik olan araçların tescil edildiği illere göre sayısal dağılımına bakıldığında ilk sırada 3 bin 533 araçla Antalya'nın yer aldığını bildirdi. Soylu, bu ili sırasıyla 3 bin 377 araçla İstanbul, 3 bin 266 araçla Adana, bin 567 araçla Manisa ve bin 544 araçla İzmir'in izlediğini kaydetti.

Soylu, "2015 yılında 2 bin 398, 2016'da 3 bin 669, 2017'de 8 bin 609 adet hibrit ve sadece elektrik olan araç yeni olarak tescil edilmiştir." açıklamasında bulundu.

"Tasarruf oranı yüzde 70'e ulaşıyor"

CHP Niğde Milletvekili Gürer, hibrit motorlu araçların şehir içi kullanımda önemli yakıt tasarrufu sağladığına işaret ederek, bu oranın mevcut kullanımdaki araçlara göre yüzde 70’lere kadar ulaşabildiğine dikkati çekti.

Büyük kentlerin trafik yoğunluğu dikkate alındığında boşa giden milyonlarca dolarlık akaryakıt kaybının, bu araçlarla önemli ölçüde düşürülebileceğinin altını çizen Gürer, şöyle devam etti:

"Ayrıca insan sağlığı açısından egzoz gazı ile oluşan risk düşürülmektedir. Gerek akaryakıt kullanımında azalma, gerek çevre dostu olması nedeniyle bu araçların teşviki ve kullanımının artırılması adına bu araçlara destek sağlanması ve kent içi trafiğine önemli katkısı olacak bu araçların desteklenmesi yararlı olacaktır."

Muhabir: Seval Ocak Adıyaman

 

Muhabir Seval Ocak Adıyaman

Yayınlayan Nuray Tunçay

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık