sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.561
  • Euro 34.8977
  • GR ALTIN 2427.6
  • ÇEYREK 3994.5

HİBE İLE ÖVÜNMEK

Eğer bu bir belediyecilik başarısı ise; İstanbul’da AB’den hibe alacak olan tek belediye olma ünvanını kazanan Bayrampaşa Belediyesi’ni kutluyoruz.

HİBE İLE ÖVÜNMEK
  • 15 Temmuz 2019, Pazartesi 19:34

Bayrampaşa Belediyesi’nin internet sitesinden konu ile ilgili haberin başlığı: “Bayrampaşa Belediyesi’nin Projesine AB’den Büyük Hibe” olarak yazılmış. Dikkat çeken detay “Büyük Hibe” olarak verilmesi. 129 Bin 778,70 Euro için “Büyük Hibe” demek İstanbul’da bulunan 39 ilçeden birisini temsil eden Bayrampaşa için şaşırtıcı değil mi?


Belediyelerin AB’den hibe aldığını daha önce hiç duymamıştım. 129 Bin 778,70 Euro hibenin sonundaki 70 sent eski dönemleri bilenlere bir şeyler anımsatır. Özal’ın deyimi ile 70 sente muhtaç bir ülke iken Turgut Özal’ın ve ardından gelen dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın sayesinde ülkemiz bugün çok farklı konumlara geldi. Nato ülkeleri arasında S-400 alan tek ülke olduk. Dünyada da 4. ülkeyiz.


Ülkemiz dünyanın sayılı ülkeleri arasına girmişken Bayrampaşa Belediyesi’nin hibe alması ve bunu üstün bir başarıymış gibi göstermesi, üstelik 129.778 euro için “Büyük Hibe” demesi oldukça şaşırtıcı. Umarız ki bu bir habercilik hatasıdır. 


Türk Dil Kurumu’nda hibenin anlamı “bağış” olarak verilmiş. Bağışın anlamı da “bağışlanan şey, yardım, hibe ve teberru” olarak yazılmış. 


Haftanın gündemini 15 Temmuz Darbe Girişimi ve Srebrenica Boşnak Soykırımı’nın yıldönümleri oluşturdu. Dergimizin 71. sayısında Boşnak Soykırımı hakkında haberlerimiz mevcut. Önümüzdeki sayıda ise hain darbe girişiminin yıldönümü etkinlikleri olacak. 

Allah’a emanet olun...

(Haber linki: http://www.yerelgercek.com/haber/bayrampasa-belediyesinin-projesine-abden-buyuk-hibe-5742)

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık