sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.3484
  • Euro 35.1321
  • GR ALTIN 2303.2
  • ÇEYREK 3789.1

'Her darbe girişimi bir beka sorunudur'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu ülkenin tarihindeki her darbe, her cunta, her vesayet girişiminin bizatihi kendisi bir beka sorunudur." dedi.

'Her darbe girişimi bir beka sorunudur'
  • 01 Mart 2019, Cuma 4:40

 

ERZURUM (AA) - Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Erzurum İl Başkanlığınca İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti. 



Erzurumlulara, "Palandöken yüce dağ, altı mor sümbüllü bağ, seni vermem yadlara, nice ki bu can sağ dadaşlar. Yüreği Palandöken gibi yüce, kalbi şehrinin kapıları gibi açık dadaşlar." diye seslenen Erdoğan, "Erzurum, kar şehri, yar şehri Erzurum. Asya'nın kapısı, Türkiye'nin tapusu Erzurum. Medeniyetimizin, tarihimizin medarı iftiharı Erzurum. Nene Hatun'un diyarı, istiklalimizin karargahı Erzurum. Her oğlu bir Alparslan, her kızı bir Nene Hatun olan Erzurum." ifadelerini kullandı. 

Milli mücadelenin ateşinin Erzurum'da yakıldığını, Erzurum Kongresi'nde ne denmişse, Kurtuluş Savaşı'nda onun yapıldığını anımsatan Erdoğan, "Erzurum Kongresi'nin 100'üncü yıl dönümüne hazırlanıyoruz değil mi? Bütün yıl dönümlerimiz gibi, Erzurum Kongresi'nin 100'üncü yıl dönümünü de coşkuyla kutlamanın yanında, gelecek nesillere kalacak eserler ortaya koymalıyız. Çünkü, unutmayın 'Vatan bir bütündür, bölünemez', yani biraz sonra göstereceğim ilkemizi bir asır önce buradan haykırmıştık. Çünkü, 'manda ve himaye' yani 'vesayet', kabul edilemez şiarını bir asır önce Erzurum'da tüm dünyaya ilan etmiştik." diye konuştu. 

"Söyle bana arkadaşını, söyleyeyim sana kim olduğunu" 
Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet vurgusu yapan Erdoğan, "İşte şu anda kim kiminle kol kola? CHP, HDP, sözde İYİ Parti ve ne yazık ki Saadet Partisi. Dördü bir araya gelmişler." dedi. 

Hazreti Muhammed'in, "Kişi sevdikleriyle beraberdir" hadisini paylaşan Erdoğan, "Şimdi söyle bana arkadaşını, söyleyeyim sana kim olduğunu. Değerli kardeşlerim ya huyundan, ya suyundan, ya dilinden bir yerden kapacak. CHP ile kol kola olan ne olacak, onlar gibi olacak. Aynı şekilde İYİ Parti, aynı şekilde HDP'yle. Şimdi bunlar bir ittifak oluşturmuşlar, biz de bir ittifak oluşturduk. Bizim ittifakımızın adı Cumhur İttifakı. Nerede başladı 15 Temmuz'da. 15 Temmuz'dan bu yana 7 Ağustos Yeni Kapı ruhuyla yürüyoruz. İnşallah temennim odur ki pazara kadar değil mezara kadar yürüyelim." diye konuştu. 

 

"Erzurum Şehir Hastanesini kuruyoruz" 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzurum'da 110 bin metrekarelik bir alana Yakutiye'de millet bahçesi yapacaklarını açıkladı. Millet bahçesinin içine bin-bin 500 metrekarelik millet kıraathanesi yapacaklarına dikkati çeken Erdoğan, "Bu millet kıraathanesinde de gençlerimiz gelecek, derslerini çalışacak, kitaplarını okuyacak... Erzurum'un yerel neleri varsa onları da ücretsiz olarak orada bulacak. O da bizim gençlere ikramımız olacak." dedi. 

Erzurum'daki ihtiyaç sahibi vatandaşlara, şehit yakınlarına, engellilere, yaşlılara 3 katrilyon kaynak aktardıklarını vurgulayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Sağlıkta 24'ü hastaneden oluşan toplam 94 adet tesisi şehrimize kazandırdık. Halen 8 sağlık tesisimizin yapımı devam ediyor. Şimdi bunlardan bir tanesi, müjdeyi veriyorum, bin 200 yataklı Erzurum Şehir Hastanesini de inşallah kuruyoruz. Erzurum, şehir hastanesi konforuyla tanışacak. 

Ayrıca 250 yataklı Fizik Tedavi Rehabilitasyon ve yüksek güvenlikli Psikiyatri Hastanesi'nin inşası da sürüyor. Erzurum'da 10 bin konut projesini tamamlayıp hak sahiplerine teslim ettik. İmar barışıyla 46 bin 503 Erzurumlu kardeşimizin sıkıntısını çözdük. 450 yıllık Rüstem Paşa Kervansaray'ı ve Ali Paşa Cami'nin gümrük hanı ve gümrük hamamının da içinde olduğu toplam 89 ata yadigarı eserimizi restore ettik." 

Erdoğan, Yakutiye'deki Mahmudiye Cami, Mahmudiye Medresesi ve Köse Ömer Ağa Camisi'nin restorasyonlarının devam ettiğini dile getirdi. 

Ulaşımda Erzurum'u 49 kilometre bölünmüş yoldan aldıklarına, 557 kilometreye çıkardıklarına dikkati çeken Erdoğan, Kars-Selim-Horasan yolunu, Erzurum-Tortum yolunu, Erzurum-Tekman-Köprüköy-Hınıs ayrımı yolunu, Hınıs-Bartu ayrımı, Karaçoban- Aktuzla yolunu, Karaurgan-Sarıkamış ayrımını ve Gaziler-Şenkaya ayrımı yolunu bu yıl tamamlayacaklarını bildirdi. 

"Güzergah 41 kilometre kısalmış olacak" 
Pirinkayalar Tüneli'ni, Narman köprülerini, Aşkale-Erzurum yolundaki çalışmaları, Ayrım-Olur-Ardanuç yolunu ve Oltu-Göle ayrımı, Şenkaya-Sarıkamış ayrımı yolunu da bu yıl içinde tamamlayacaklarını belirten Erdoğan, şu bilgileri verdi: 

"112 kilometrelik Erzurum ayrımı İspir yolunun 57 kilometresini, İspir Tüneli'ni ve Özbağ Tünelleri'nden birini tamamladık. Erzurum-İspir güzergahındaki Dallıkavak Tüneli'nde ve ikinci Özbağ Tüneli'nde çalışmalarımız devam ediyor. Ovit Tüneli'ni bitirdik, bu tünelle Erzurum'u Karadeniz'e bağladık. 

Toplam bir buçuk katrilyon lira maliyeti olan Erzurum-Aşkale ayrımı ve İspir yolunda Kırık Tüneli ve bağlantı yollarını da seneye bitiriyoruz. Kırık ve Dallıkavak Tünelleri'nin de tamamlanmasıyla bu güzergah 41 kilometre kısalmış olacak ve 2 saate yakın zaman tasarrufu yaşanmış olacak. Bu 3 tünel Karadeniz limanlarını doğu, güneydoğu ve Akdeniz'e bağlıyor." 

Erdoğan, Köprüköy-Hınıs ayrımı-Karayazı-Elmalıdere-Tutak yolunu-Erzurum Tortum ayrımı-Oltu yolunu ve Erzurum-Pasinler-Horasan yolunu, Pasinler şehir geçişindeki çalışmaları da seneye bitireceklerini duyurdu. 

Horasan-Eleşkirt yolunu ve Erzurum-Aziziye ayrımı, Çat-Karlıova-Bingöl yolunu da bir sonraki yıl tamamlayacaklarını anlatan Erdoğan, Köprüköy-Hınıs-Varto yolunu, Tarbzon-Aşkale yolunu ve proje içindeki KOP Tünelini ise 3 yıla kadar tamamlayacaklarını söyledi. 

"İspir'e ve Köprüköy'e doğal gaz arzı yapacağız" 
Erdoğan, Palandöken Lojistik Merkezi'ni şehre kazandırdıklarını dile getirerek, "Erzurum il sınırları içindeki bütün demir yollarını yeniledik. Erzincan-Erzurum-Kars hızlı treninin etüd proje çalışmaları devam ediyor. Bu hattın tamamlanmasıyla Edirne'den Kars'a uzanan doğu-batı koridorumuz tamamlanacak." ifadelerini kullandı. 

Erzurum'un kent içi trafiğini tramvay ile rahatlatmak için çalışmalara başladıklarına değinen Erdoğan, Erzurum Havalimanını da büyüttüklerini, bu sayede havalimanını şu anda yolcu trafiğinin 1 milyon 261 bin olduğunu bildirdi. 

Erdoğan, 2004 yılında Erzurum'u doğal gazın temizliği ve rahatlığıyla buluşturduklarını belirterek, "Geçen sene 164 kilometrelik dağıtım hattı yaparak şehrimize toplam doğal gaz dağıtım hattı uzunluğunu bin 125 kilometreye çıkardık. Buradan bir müjde daha veriyorum, 2019 yılında İspir'e, 2021 yılında da Köprüköy'e doğal gaz arzı yapacağız." diye konuştu. 

'Her darbe girişimi bir beka sorunudur' 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 31 Mart yerel seçimleri için vaatlerini eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: 

"Bay Kemal ne diyor? 'Ankara'da, İstanbul'da eğer biz belediyeleri alırsak, suyu ucuzlatacağız.' diyor. Bay Kemal, İzmir sendeydi, İzmir'de suyu ucuzlattın mı? Muğla sendeydi, Muğla'da suyu ucuzlattın mı? Sen İzmir'e su veremiyordun su. Devlet Su İşlerini devreye soktuk ve oraya su getirdik, kimi aldatıyorsun? Akşam yalan, sabah iftira. Hayatı bu. Hastanelerimizle ilgili söylediği yalanlar. SSK Genel Müdürüyken bunlar ölüleri bile rehin aldılar. Genel müdür olduğu zamanı hatırlayın, ilaç alabiliyor muyduk? Ama şimdi ilaç sorunumuz var mı?" 

Erzurumlu iş insanlarına, girişimcilere 3 milyar lira yatırım teşviki verildiğini anımsatan Erdoğan, "Şehrimize verdiğimiz desteklerle 9 bin 613 kişilik ilave istihdam sağladık. 28 bin Erzurumlu iş sahibine toplam 656 milyon lira SGK prim teşviki verdik. Bu yıl merkezde ve Oltu'da iki organize sanayi bölgesi projemiz var. Buralarda üretime geçildiğinde, 9 bin kişilik bir istihdam sağlanacak. Önümüzdeki dönem inşallah Erzurum'u daha büyük hizmetlerle buluşturacağız." dedi. 

Erdoğan, "Erzurum, 31 Mart'ta bir kez daha hizmet siyasetini tercih ediyor muyuz? Erzurum, 31 Mart'ta 'Memleket işi gönül işi' diyen kadrolarla yola devam ediyor muyuz? Erzurum, 31 Mart'ta tercihimizi bir kez daha istikrar ve güvenden yana kullanıyor muyuz? Erzurum, 31 Mart'ta Cumhur İttifakı ile yola devam diyor muyuz?" sorularına, "Evet" yanıtını aldı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugünün, 28 Şubat 1997 postmodern darbesinin 22. yılı olduğunu hatırlatarak, şunları söyledi: 

"Benim başörtülü kızlarımın üniversitelere alınmadığı günün yıl dönümü. Bu çileleri kimlerle çektik? Bu CHP ile çektik, bu CHP zihniyetidir. Camilerimizi ahıra çeviren bu CHP zihniyetidir. İşte o zaman başörtülü kızlarımızı, odalarda onları hesaba çeken ve başlarını açtırmak suretiyle içeri alan rektör yardımcısı hanım, daha sonra CHP'nin milletvekili oldu, biliyorsunuz. Bize neyi anlatıyorlar bunlar? Bizimle yan yana geldiklerinde başka konuşuyorlar, sırtlarını döndüklerinde başka. Bizi aldatamazsınız. Türkiye'nin darbeler, cuntalar, vesayetler defterinin bu karanlık sayfası bize istiklal ve istikbalimize daha sıkı sarılmamız gerektiğini gösteriyor. 

Biz, bugün Türkiye'nin beka meselesinden söz ettiğimizde, bazıları bunu istihza ile karşılıyor. Halbuki bu ülkenin tarihindeki her darbe, her cunta, her vesayet girişiminin bizatihi kendisi bir beka sorunuydu. Şayet o dönemlerde bu sorun yeterince dikkate alınsa, konuşulsa, tartışılsa gerçekler aydınlatılabilseydi belki daha sonraki acıları yaşamayacaktık. İşte bunun için biz, Türkiye'nin içinden geçtiği dönemin inceliklerini, hassasiyetlerini, önemini tüm yönleriyle milletimizle paylaşmaya çalışıyoruz." 

"Telefondan haykırışımla milletim sokaklara dökülmüştü" 
Türkiye'nin son 6 yılda, tarihinin hiç bir döneminde olmadığı kadar çok sayıda ve çok yönlü saldırıya maruz kaldığını vurgulayan Erdoğan, "Bunların hiç biri de tesadüf değildi. Hiç biri de hesapsız kitapsız değildi." ifadesini kullandı. 

15 Temmuz darbe girişimi akşamı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun tankların arasından geçerek, Bakırköy Belediyesine gittiğini söyleyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Gece 01.15'te aynı havalimanına uçakla geldim. Yanımda damadım, eşim, torunlarım vardı, onlarla birlikte geldim. 10 binler alandaydı. Türkiye genelinde milyonlar meydanlardaydı. Sağ olsunlar bir telefon mesajıyla bir telefondan haykırışımla milletim sokaklara dökülmüştü. Ve Bay Kemal bütün bu tabloları Bakırköy Belediyesinde kahvesini yudumlayarak izliyordu, görüntülerle sabit. Bay Kemal, sen darbecisin darbeci. Sen darbecilerle berabersin. Geçmişinizde de zaten bu var. Kendinizi aklayamazsınız. Menderes'le iki arkadaşının ipini çekenlerin zihniyeti neyse senin zihniyetin de odur. 

Bunları biz çok iyi biliyoruz, hepinizin ortak bir amacı vardı, bu amaç, Türkiye'nin istikrarına darbe vurmaktır, bu amaç milletimizin huzurunu kaçırmaktır. İşte şimdi de sen bölücü terör örgütüyle berabersin. Kandil ne diyor? 'Batıda AK Parti ve MHP'yi bitireceğiz, Kürdistan'da da CHP ile birlikte olacağız.' diyor. Herhangi bir şey söylemeye gerek var mı?" 

"Sizin tarihinizde, yokluklar kuyruğu vardı" 
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun dün Batman'ın bir ilçesinde yaptığı konuşmayı anımsatan Erdoğan, şu değerlendirmede bulundu: 

"Ne söylüyor? Domates, biber, patlıcan. Kime anlatıyorsun? CHP olarak sizin tarihinizde yokluklar kuyruğu vardı Bay Kemal. Senin baban da bunu iyi bilir sen de bunu iyi bilirsin, detayına ben girmeyim. Analarımızın, babalarımızın nüfus cüzdanlarında verilen özel kartlarda mühürler var mühürler. Yağ kuyrukları, benzin kuyrukları, sende de ilaç kuyrukları vardı. Şimdi ne var? Şimdi yokluk kuyruğu yok, elhamdülillah varlık kuyruğu var. Biz bu arada simsarları, komisyoncuları, 'halkımı mı sömürmek istiyorsun? Size fırsat vermeyeceğiz' diye bu adımları attık. Benim milletim de bundan çok çok memnun ve fiyatlar ne oldu? Yarı yarıya indi." 

Isparta ziyaretini hatırlatan Erdoğan, TBMM Başkanvekili ve Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç'in kendisine "elde 400 bin ton elma var" dediğini anlattı. 

Bunun üzerine kendisinin de "Görüşün, uygun bir fiyat veriyorlarsa ben hemen Hazine, Maliye Bakanıma telefon ediyorum ve bu elmayı biz çeker alır milletimize inşallah bunu satarız" dediğini aktaran Erdoğan, şöyle devam etti: 

"Ne oldu? Onlarla anlaşıldı ve ummadıkları bir fiyat, '2 lira' dediler. 2 liradan onlardan aldık bu elmayı ve bu elma şu anda piyasada 3 liraya satılıyor. Nakliyesi, her şeyiyle 3 lira. Peki daha önce kaça satılıyordu? 8, 9, 10 bu fiyatlarla satılıyordu. Golden elma, starking elma, böyle kaliteli. Bay Kemal, sen bu işlerden anlamazsın. Sen hala aynı yerdesin, 9 kez seçime girdin kaybettin, koltuktan kalkamıyorsun." 

Erdoğan, iktidara geldiklerinde 23,5 milyar dolar IMF'ye borç olduğunu, 2013'ün mayısında bu borcun bittiğini dile getirdi. 

Bütün büyük oyunları bozduklarını vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti: 

"Çevremize baktığımızda, herkes bize hayran. Daha iyi olacağız, daha güçlü olacağız. Siz yeter ki yere sağlam basın, yeter ki birbirimize inanalım. Rabbime hamd ediyorum, 'Ya Rab bizi bu millete hizmetkar kıldın'. Çünkü biz size efendi olmadık, biz size hizmetkar olduk. Hizmetkar olarak da bu yola devam edeceğiz. Rabbim inşallah bu millete, bu vatana ve din-i mübin-i İslam'a hizmet yolunda bu emanetini bizlerden alsın."

BAYRAMPAŞA'DA GENÇLER İLKNUR BAŞKANLA GECE DÖNERİNDE BULUŞUYOR BAYRAMPAŞA'DA GENÇLER İLKNUR BAŞKANLA GECE DÖNERİNDE BULUŞUYOR

AK PARTİLİ BAŞKAN ADAYLARI KALPLERE DOKUNUYOR! AK PARTİLİ BAŞKAN ADAYLARI KALPLERE DOKUNUYOR!

AK PARTİ BAYRAMPAŞA’DA RUMELİLİ İLKNUR KOVAÇ BAYRAKTAR'LA FARKA GİDECEK! AK PARTİ BAYRAMPAŞA’DA RUMELİLİ İLKNUR KOVAÇ BAYRAKTAR'LA FARKA GİDECEK!

BAYRAMPAŞA'YA 500 YATAKLI DEVLET HASTANESİ BAYRAMPAŞA'YA 500 YATAKLI DEVLET HASTANESİ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık