sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.5755
  • Euro 34.9498
  • GR ALTIN 2428.5
  • ÇEYREK 3998.3

Hayatlarını trafik lambaları önünde akrobasi yaparak kazanıyorlar

Yaklaşık 6 ay önce Venezueladan Kolombiyaya gelen Leonardo Maiz ve arkadaşları hayatlarını başkent Bogotadaki trafik lambalarında birkaç saniyeliğine duran araçların önünde akrobatik hareketler yaparak kazanıyor.

Hayatlarını trafik lambaları önünde akrobasi yaparak kazanıyorlar
  • 07 Aralık 2018, Cuma 17:30

BOGOTA (AA) LOKMAN İLHAN Ülkelerindeki ağır ekonomik kriz nedeniyle Kolombiyaya göçen 1 milyondan fazla Venezuelalı, inşaat işçiliğinden taksi şoförlüğüne, kasiyerlikten doktorluğa birçok alanda hayat mücadelesi veriyor. Venezuelalı 20 yaşındaki Leonardo Maiz ve arkadaşları ise ekmek paralarını başkent Bogotanın trafik ışıklarında birkaç saniyeliğine duran araçların önünde akrobatik hareketler yaparak kazanıyor.

Gençler, Bogotanın aniden bastıran yağmuru ya da bulundukları caddeden geçen protestocu öğrenciler olmadığı sürece, haftanın her günü kent merkezindeki büyük caddelerin yaya geçitlerini mesken tutuyor.

Birkaç saatlik çalışma sonunda kazandıkları bozuk paraları kardeş payı yapan Maiz ve grubun diğer üyesi Yenry Jose Pavique Hernandez, yaptıkları işi ve Kolombiyadaki durumlarını AA muhabirine anlattı.

Maiz okula geri dönmek istiyor

Okulunu bırakıp ülkesini terk eden Maiz, 6 aydır bulunduğu Kolombiyada okula gitmediğini, yalnızca çalıştığını ve işleri iyi giderse biraz para kazanmasının ardından ülkesine dönüp okul hayatına devam etmek istediğini kaydetti.

Leonardo Maiz, trafik ışığı gösterisi olarak tanımladığı işte 23 arkadaş çalıştıklarını, kazandıkları paranın ise haftanın günlerine göre değiştiğini söyledi.

Kolombiyalıların genelde, yaptıkları şov karşısında çok şaşırdıklarını, beğenenlerin para verdiğini belirten Maiz, Bazılarının ise umurunda bile olmuyor. dedi.

Grubun en büyüğü 22 yaşındaki Yenry Jose Pavique Hernandez ise insanların tepkisini, Ay şu çocuklara bak, üstlerinde bir şey yok, deli gibi takla atıyorlar. der gibi bakıyorlar ama biz aslında her takladan ayrı keyif alıyoruz. diye konuştu.

Kolombiyalıların çoğu iyi davranıyor

Yaklaşık bir sene önce Kolombiyaya geldiğini belirten Hernandez, ailesinin Venezuelada kaldığını ve maddi durumlarının kötü olduğunu dile getirdi.

Hernandez, Kolombiyalıların kendilerine nasıl davrandığına ilişkin soruya, insanların çocuğunun Venezuelalılara yardım ettiğini ve yaptıkları işte de Kolombiyalı arkadaşlarından destek aldıkları yanıtını verdi.

Maiz ise Ama bazı Kolombiyalılar, Venezuelalıları kötülüyor, bize geldiğiniz yere gidin diyorlar. ifadelerini kullandı.

Kolombiyadaki Venezuelalılar

Ağır ekonomik ve siyasi kriz nedeniyle ülkelerini terk eden ve Kolombiyaya göçen 1 milyondan fazla Venezuelalının yaklaşık 380 bini 1829 yaş arasındaki gençlerden oluşuyor.

Başkent Bogotada ise hemen hemen 240 bin Venezuelalı göçmen bulunuyor.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık