sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.5209
  • Euro 34.7996
  • GR ALTIN 2423.4
  • ÇEYREK 3986.5

HAVAİST hatlarına yenisi eklendi

İstanbul Havalimanına toplu taşıma hizmeti veren HAVAİSTin sefer saatleri revize edilirken, havaalanı ile otogarlar arasında entegre bir hat daha sisteme eklendi.

HAVAİST hatlarına yenisi eklendi
  • 07 Kasım 2018, Çarşamba 22:30

İSTANBUL (AA) İstanbul Havalimanında toplu ulaşım hizmeti veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Otobüs AŞye HAVAİSTin sefer saatleri revize edilirken, havaalanı ile otogarlar arasında entegre bir hat daha sisteme eklendi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, İstanbul Havalimanına Bagajlı Lüks Taşımacılık hizmeti veren HAVAİSTin seferleri, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararıyla revize edildi.

Gelen talep üzerine alınan revizyon kararı, ilk bir haftada yapılan seferlerde belirlenen servis bekleme sürelerini azaltmak amacıyla alındı.

Sefer sayıları artırıldı

Daha önce 40 olan günlük sefer sayısı; her hat için günlük 10 sefer eklenerek ortalama 50 sefer olarak yeniden planlandı. Planlanan hatlar, İstanbul genelinde 16 ilçe sınırı içerisinde 20 merkezden yolcu alabilecek şekilde ayarlandı.

THY, TUHİM, İETT, İGA, BELBİM ile birlikte yapılan çalışmalar kapsamında planlanan 20 lokasyon; metro, metrobüs, deniz araçları, otobüs ve minibüs entegrasyonu dikkate alınarak belirlendi.

Buna göre; Taksim Beşiktaş İstanbul Havalimanı Hattı (İST19), YenikapıBakırköy İstanbul Havalimanı ( İST1), Kozyatağı Metro İstanbul Havalimanı Hattı (İST7) ve TÜYAP Bahçeşehir İstanbul Havalimanı (İST2) hatlarının sefer saatleri, yeniden gidişdönüş olarak düzenlendi.

Yeni bir hat ekledi

Dört hat için sefer sayılarında artışa gidilirken alınan son kararla mevcut hatlara bir de yeni hat eklendi. UKOME kararıyla, 29 Ekimde açılışı yapılan ve 31 Ekimde ise yolcu taşınmaya başlanan dört mevcut hatta 15 Temmuz Demokrasi (Esenler) Otogarı Alibeyköy Cep Otogarı İstanbul Havalimanı Hattı da eklenmiş oldu. Bundan böyle bu yeni hatta da İstanbul Havalimanına lüks taşımacılık hizmeti verilecek.

8 Kasım Perşembe günü başlayacak uygulama kapsamında, ihtiyaç halinde ek seferler de düzenlenecek. Yılbaşına kadar yüzde 50 indirimli hizmet verecek olan HAVAİST, İstanbul Havalimanı taşımacılığında, ödemeler İstanbulkart ile yapılabiliyor.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık