sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.5687
  • Euro 34.9217
  • GR ALTIN 2431.3
  • ÇEYREK 4001.1

Gördüğüm istihbarata göre cinayet emrini Veliaht Prens verdi

ABD'li Cumhuriyetçi Senatör Mike Lee, Başkanın söylediklerine katılmıyorum. Bu, benim gördüğüm istihbaratla çelişiyor. Benim gördüğüm istihbarata göre cinayet emrini Veliaht Prens verdi. dedi.

Gördüğüm istihbarata göre cinayet emrini Veliaht Prens verdi
  • 25 Kasım 2018, Pazar 22:00

WASHINGTON (AA) ABDli Cumhuriyetçi Senatör Mike Lee, Başkan Donald Trumpın ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatının (CIA) Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin ulaştığı sonuç hakkında söylediklerinin doğru olmadığını belirterek Benim gördüğüm istihbarata göre cinayet emrini Veliaht Prens (Muhammed bin Selman) verdi. dedi.

ABDnin Utah eyaleti Senatörü Lee, Kaşıkçı cinayeti ve CIAin raporuna ilişkin NBC kanalında yayınlanan programda konuştu.

Trumpın CIAin Kaşıkçı cinayetine ilişkin ulaştığı istihbarat verileri hakkında söylediklerinin doğru olmadığını ifade eden Lee, Başkanın söylediklerine katılmıyorum. Bu, benim gördüğüm istihbaratla çelişiyor. Benim gördüğüm istihbarata göre cinayet emrini Veliaht Prens verdi. değerlendirmesinde bulundu.

Lee ayrıca, Trump yönetimine Yemende devam eden insani krizle ilgili olarak Suudilere destek vermeyi kesmesi çağrısında bulundu. ABDli senatör, Bu bizim açımızdan yetkisiz ve anayasaya aykırı bir savaştır. O (Suudi Arabistan) bu tür bir askeri müdahaleyi hak etmeyen bir müttefiktir, özellikle de Amerikan halkının güvenliği ile bu savaşa dahil olmamız arasında hiçbir bağlantı olmadığı için. yorumunu yaptı.

Kaşıkçı konusunda dürüst davranmadı

Öte yandan Kaliforniya eyaleti Demokrat Temsilciler Meclisi üyesi Adam Schiff ise Kaşıkçı cinayetine ilişkin CNN kanalına açıklamalarda bulundu.

Schiff, Trumpın Kaşıkçı cinayeti konusunda ülkesine karşı dürüst olmadığını ve Veliaht Prens Muhammed bin Selmanı savunmasının kendisini zayıf gösterdiğini belirterek (Trump) Bilmiyorum ya da dünya çok tehlikeli bir yer gibi ifadeler kullanarak kendisini güçlü gösterdiğini düşünüyor ama aslında aksine bunlar kendisini zayıf gösteriyor. Bu konuda CIAi yalanlaması ya diktatörleri sevdiğini ya da işin içinde şahsi finansal çıkarları olduğunu gösteriyor. dedi.

Trumpın daha önce açıkça Suudi Arabistandan milyonlarca dolar para kazandığını söylediğine dikkat çeken Schiff, Trumpın kişisel çıkarlarının ABD dış politikasını olumsuz yönde etkilediğini savundu.

ABD Başkanı Trump, perşembe günü gazetecilere yaptığı açıklamada, CIAin Kaşıkçının öldürülmesi emrini Muhammed bin Selmanın verdiği sonucuna ulaştığı iddialarına ilişkin teşkilatın şüpheleri olduğunu, fakat kesin bir sonuca varmadığı değerlendirmesini yapmıştı.

Muhabir: Safvan Allahverdi

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık