sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.5032
  • Euro 34.9746
  • GR ALTIN 2438.7
  • ÇEYREK 4012.9

Gezi Parkı eylemleriyle ilgili 120 kişi hakkında iddianame

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Gezi Parkı eylemleriyle ilgili 2013te başlatılan soruşturma kapsamında 120 şüpheli hakkında iddianame düzenleyerek mahkemeye gönderdi.

Gezi Parkı eylemleriyle ilgili 120 kişi hakkında iddianame
  • 05 Aralık 2018, Çarşamba 23:00

ANKARA (AA) Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Gezi Parkı eylemleriyle ilgili 2013te başlatılan soruşturma kapsamında 120 şüpheli hakkında Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa muhalefet ve kamu görevlisine görevi yaptırmamak için direnme suçlarından iddianame düzenleyerek mahkemeye gönderdi.

Başsavcılık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosunca, 2013te başkentteki Gezi Parkı eylemleriyle ilgili yürütülen ancak bugüne kadar tamamlanamayan soruşturma dosyalarındaki eksiklerin giderilmesi için çalışma başlatıldı.

Soruşturmalara bakmakla görevli Cumhuriyet Savcısı, şu ana kadar 120 şüpheli hakkında Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa muhalefet ve kamu görevlisine görevi yaptırmamak için direnme suçlarından 5 ayrı dava açtı.

Yaklaşık 600 şüpheli hakkındaki soruşturmanın sürdüğü, ifadesi alınmayanların ifadeye çağrılacağı öğrenildi.

Muhabir: Serdar Açıl,Zafer Fatih Beyaz

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık