sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.3728
  • Euro 34.9806
  • GR ALTIN 2325.4
  • ÇEYREK 3826.1

Geri Dönüşüm Çalışmalarıyla 'Sıfır Atık Belgesi' Alındı

Gaziosmanpaşa Belediyesi, “Sıfır Atık Yönetim Sistemi” kapsamında geri dönüşümle ilgili başarılı çalışmaları nedeniyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan “Sıfır Atık Belgesi” aldı.

Geri Dönüşüm Çalışmalarıyla 'Sıfır Atık Belgesi' Alındı
  • 30 Eylül 2020, Çarşamba 0:00

İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Gaziosmanpaşa Belediyesi’ne atık oluşumunun azaltılması ve atıkların kaynağında ayrıştırılarak ekonomiye kazandırılması adına hayata geçirdiği “Sıfır Atık Yönetim Sistemi” çalışmasıyla “Sıfır Atık Belgesi” verildi. Proje çalışmaları, saha uygulamaları ve bilgilendirme faaliyetleriyle birlikte “Sıfır Atık” sürecini başarıyla yöneten Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin hizmet binasında uygulamaya koyduğu Sıfır Atık Yönetmeliği çalışmaları, İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından kayıt altına alınarak “Sıfır Atık Belgesi” ile tescillenmiş oldu.

 

ÇÖP KUTUSU GİTTİ, GERİ DÖNÜŞÜM KUTUSU GELDİ

 

“Sıfır Atık Projesi” kapsamında hizmet binasında atıkları türlerine göre ayrıştıran Gaziosmanpaşa Belediyesi, binadaki bütün çöp kovalarını kaldırılarak yerlerine üçlü atık toplama setleri ve atık biriktirme üniteleri yerleştirdi. Bina geneline sıfır atık bilgilendirme panoları asıldı. Kâğıt-karton, plastik, metal, cam, atık pil, atık elektrikli ve elektronik eşya ile yemekhaneden elde edilen bitkisel atık yağlar, kumbaralarda toplanarak atıkların türlerine göre tehlikeli ve tehlikesiz atıkları geçici depolama alanına getirildi. Geçici atık depolama alanında biriktirilen atıklar, bakanlık tarafından yetkilendirilmiş lisanslı firmalara gönderilerek geri dönüşüme kazandırılıyor.

 

GERİ DÖNÜŞÜM SEFERBERLİĞİ İLÇE GENELİNE YAYILDI

 

Gaziosmanpaşa Belediyesi, çocuklarda ve gençlerde çevre bilinci oluşturmak ve Sıfır Atık Projesi’ne vatandaşların aktif olarak katılımlarını sağlamak için ilçe genelinde kapsamlı bir çalışma sürdürüyor. Mobil atık getirme merkezleri, tekstil atık kumbaraları, plastik ve metal kutular için sıfır atık potaları, ambalaj, pil ve cam toplama kumbaraları, bitkisel atık yağ toplama kampanyaları ile atıkların kaynağında ayrı ünitelerde biriktirilmesi sağlanıyor. Ev, iş yeri, okul, kamu kurumları, sokaklar ve meydanlarda biriktirilen geri dönüşüm atıkları haftanın 7 günü atık toplama araçlarıyla toplanarak, geri dönüşüm tesislerine gönderiliyor. Geri dönüşüm merkezlerinde uygun süreçlerden geçirilen atıklar, işlendikten sonra ham madde olarak yeniden üretim sürecine katılarak, doğanın ve kaynakların korunmasını sağlanıyor.

BAYRAMPAŞA'DA GENÇLER İLKNUR BAŞKANLA GECE DÖNERİNDE BULUŞUYOR BAYRAMPAŞA'DA GENÇLER İLKNUR BAŞKANLA GECE DÖNERİNDE BULUŞUYOR

AK PARTİLİ BAŞKAN ADAYLARI KALPLERE DOKUNUYOR! AK PARTİLİ BAŞKAN ADAYLARI KALPLERE DOKUNUYOR!

AK PARTİ BAYRAMPAŞA’DA RUMELİLİ İLKNUR KOVAÇ BAYRAKTAR'LA FARKA GİDECEK! AK PARTİ BAYRAMPAŞA’DA RUMELİLİ İLKNUR KOVAÇ BAYRAKTAR'LA FARKA GİDECEK!

BAYRAMPAŞA'YA 500 YATAKLI DEVLET HASTANESİ BAYRAMPAŞA'YA 500 YATAKLI DEVLET HASTANESİ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık