sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.3216
  • Euro 35.124
  • GR ALTIN 2295.9
  • ÇEYREK 3776.4

FETÖnün para kasası Naksan Holding davasında karar

Gaziantepteki FETÖ davasında, Naksan Holdingin eski yönetim kurulu başkanı Cahit Nakıboğlu 8 yıl 9 ay, oğlu Taner Nakıboğlu ise 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

FETÖnün para kasası Naksan Holding davasında karar
  • 08 Kasım 2018, Perşembe 15:00

GAZİANTEP (AA) Gaziantepte Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) para kasası Naksan Holding davasında, eski yönetim kurulu başkanı Cahit ile oğlu Taner Nakıboğlunun da aralarında bulunduğu 9 sanığa 2 yıl 1 ay ile 15 yıl arasında değişen hapis cezaları verildi.

9. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Cahit ve oğlu Taner Nakıboğlu, Cihan Dağcı ve Murat Zar ile tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı.

Cumhuriyet savcısı, önceki celsedeki görüşünü tekrar ettiğini belirterek, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamını istedi.

Mahkeme Başkanı Adnan Yılmaz, geçen celse karara varmak için dosyayı incelemeye aldıklarını hatırlatarak, sanıklara son sözlerini sordu.

Tutuklu sanık Cahit Nakıboğlu, uzun süredir tutuklu olduğunu ve ciddi sağlık sorunları yaşadığını belirterek, 2012 yılında Mehmet Kocatürkü (firari bölge imamı) odamdan kovdum ve şirketlerime girişini yasakladım. Suçsuzum, beraatimi ve tahliyemi talep ediyorum. dedi.

Tutuklu sanık Taner Nakıboğlu da suçlamaları kabul etmeyerek, Zirve Üniversitesinin (kapatılan) 30 kişilik mütevelli heyetinden sadece ben tutukluyum. Suçlamalar doğru değildir. ifadesini kullandı.

Sanık Cihan Dağcı da uzun süredir tutuklu bulunduğunu kaydederek, tahliyesine karar verilmesini istedi.

Sanık Murat Zar ise tutuklanmadan önce Naksan Holdingin İstanbuldaki şubesinde çalıştığını, örgütle bir bağlantısı olmadığını öne sürdü.

Sanık Cahit Nakıboğlunun eşi tutuksuz sanık Ferhan ile oğlu Emre Nakıboğlu da suçsuz olduklarını savunarak, beraat talebinde bulundu.

Diğer tutuksuz sanıklar da suçsuz olduklarını iddia ederek, beraatlerini talep etti.

Mahkeme Başkanı Yılmaz, müzakere için verilen aranın ardından kararı açıkladı.

Sanık Cahit Nakıboğlu, Zar ve Dağcıya terör örgütüne üye olmak suçundan 8 yıl 9ar ay hapis cezası veren mahkeme heyeti, Zar ile Dağcının tutukluluğunun devamına, Cahit Nakıboğlunun ise tutuklulukta geçirdiği süreyi ve sağlık sorunlarının ciddiyetini dikkate alarak, il sınırlarını terk etmeme şartıyla tahliyesine hükmetti.

Mahkemeye heyeti, sanık Taner Nakıboğluna ise terör örgütü kurmak ve yönetmek suçundan 15 yıl hapis cezası vererek, tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Sanık Ferhan Nakıboğluna terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezası veren heyet, sanık Emre Nakıboğluna ise terör örgütüne üye olmak suçundan 11 yıl 3 ay hapis cezası vererek, tutuklanmasına hükmetti.

Sanıklar Emre Özkaya ile Mesut Çevene terör örgütüne üye olmak suçundan 6 yıl 3er ay, Arif Çiftçiye ise, terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek suçundan 3 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

Mahkeme heyeti, ceza alan sanıkların holdinge bağlı 42 şirketteki paylarının da müsaderesine hükmetti.

Aynı davada yargılanan firari sanıklar Osman ve oğlu Bahaeddin Nakıboğlu ile Osman Nakıboğlunun kardeşi Mehmet Hilmi Nakıboğlunun dosyası daha önce ayrılmıştı.

Naksan Holdingin firari isimlerini AA görüntülemişti

Öte yandan, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) para kasası olarak bilinen Naksan Holdingin firari isimleri Osman Nakıboğlu ve oğlu Bahaeddin Nakıboğlu’nun Amerikadaki lüks yaşamları, 28 Temmuzda AA tarafından görüntülenmişti.

FETÖnün geçmişten beri en güçlü destekçisi, Gaziantepte sanayicilik yapan Nakıboğlu ailesinden Osman ve Bahaeddin Nakıboğlu, haklarında FETÖ soruşturması başlatılınca 2014 yılında Amerikaya kaçmıştı.

Yurt dışına firar etmeden önce baba oğul, Naksan Holding bünyesinde birçok şirkette yönetim kurulu başkanlığı ya da üyeliği görevleri yürütüyordu.

Türkiyedeki yargılama sürecinde, Nakıboğlu ailesi üyeleri tarafından Naksan Holding üzerinden gayri resmi hesaplardan FETÖye yüklü miktarda kaynak aktarıldığı belirlenmişti.

Firari baba oğulun, Silikon Vadisinde girişimcilere farklı büyüklük ve tipte lüks ofis ve toplantı mekanları kiralama işi yapan Innoworld isimli şirketi yönettiği ortaya çıkmıştı.

Firari Osman ve Bahaeddin Nakıboğlunun, 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından Türkiyeden kaçırabildikleri paralarla Amerikaya gelen ve yatırım imkanı arayan FETÖ mensuplarına da danışmanlık yaptıkları ve lojistik destek sağladıkları belirtiliyor.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık