sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.4177
  • Euro 35.1194
  • GR ALTIN 2324.5
  • ÇEYREK 3829.6

Fetih Parkı Yenilenen Yüzüyle Hizmete Sunuldu

Gaziosmanpaşa’nın en büyük parklarından biri olan Fetih Parkı, Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından yenilenen yüzüyle hizmete sunuldu.

Fetih Parkı Yenilenen Yüzüyle Hizmete Sunuldu
  • 30 Mayıs 2021, Pazar 21:38

Gaziosmanpaşalıların yaz boyunca keyifli vakit geçirip, oksijen depolayacağı yeşil alanları artırmaya devam eden Gaziosmanpaşa Belediyesi, Mevlana Mahallesi'ndeki Fetih Parkı baştan aşağı yeniledi. İstanbul'un fethinin ana tema olarak işlendiği Fetih Parkı’nın yeni yüzüyle hizmete sunulduğu programa Gaziosmanpaşa Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ile birlikte ilçe protokolü katıldı. Hizmete sunulan parkta çocuklar yeni ve eğlenceli oyun gruplarına, vatandaşlar ise geniş yeşil alanlara ve piknik alanlarına kavuştu. Başkan Usta çocuklarla beraber vakit geçirdi, ardından miniklerle birlikte gökyüzüne balon uçurdu.

 

"PANDEMİYLE BİRLİKTE ÖNEMİ BİR KEZ DAHA ORTAYA ÇIKTI"

 

Parkları önemsediklerini belirten Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, "Pandemiyle birlikte önemi bir kez daha ortaya çıktı. Özellikle çocuklarımız, yaşlılarımız, kadınlarımız parkları önemsiyor şöyle bir çalışma başlattık. Bu yıl ilçemizdeki tüm parkları yeniliyoruz ve güncelliyoruz. Eski parkları yeni haliyle hizmete sunuyoruz. Boş bulduğumuz küçük, büyük demeden tüm mekanları park olarak yapılandırıyoruz. Hizmete açmaya devam ediyoruz" dedi.

 

"BAŞKA YERLERDE AĞAÇLAR SÖKÜLÜRKEN KIRILIRKEN, BİZ AĞAÇ DİKİYORUZ"

 

Sözlerini sürdüren Başkan Usta, "Başka yerlerde ağaçlar sökülürken, kırılırken, biz ağaç dikiyoruz. Parklar yok edilip, imara açılırken biz imarlı yerleri, parkları açmaya devam ediyoruz. Çünkü parkların özellikle bizim ilçemiz için önemli olduğunu çok iyi biliyoruz. Parklarla vatandaşlar arası aidiyet oluşturmaya gayret ediyoruz ve burada bir yaşam alanı oluşturmayı önemsiyoruz" ifadelerine yer verdi.

 

5.860 METREKARE YEŞİL ALAN, OYUN GRUPLARI, FİTNESS ALETLERİ, AMFİ TİYATRO

 

Toplam 7.950 m2 alana sahip parkın 5.860 m2’si yeşil alanlara ayrıldı. Parkta çocuklar için 200 m² oyun alanı oluşturuldu. Oyun alanı içerisine kurulan 1 adet salıncak, 1 adet tilt ve 5 kuleli oyun grubunda çocuklar gönüllerince eğlenme imkanı bulacak. Vatandaşları spora teşvik etmek amacıyla parkta 2 adet yan bacak çalışma, 2 adet uzun yürüyüş bisikleti, 2 adet kondisyon bisikletinin bulunduğu fitness alanı oluşturuldu. Gaziosmanpaşalıların yaz aylarında ailece güzel vakit geçirip, günün yorgunluğunu atabilmeleri için park içerisine 7 adet pergola, 5 adet piknik masası, 6 adet bank kurulurken, kültürel etkinliklere ev sahipliği yapacak 1 adet de amfi inşa edildi. Parkın aydınlatma tesisatları da tamamlanırken, ağaçların, çimlerin, çiçeklerin, süs bitkilerinin sağlıklı gelişimi için, sulama tesisatları da tamamen yenilendi.

 

BAYRAMPAŞA'DA GENÇLER İLKNUR BAŞKANLA GECE DÖNERİNDE BULUŞUYOR BAYRAMPAŞA'DA GENÇLER İLKNUR BAŞKANLA GECE DÖNERİNDE BULUŞUYOR

AK PARTİLİ BAŞKAN ADAYLARI KALPLERE DOKUNUYOR! AK PARTİLİ BAŞKAN ADAYLARI KALPLERE DOKUNUYOR!

AK PARTİ BAYRAMPAŞA’DA RUMELİLİ İLKNUR KOVAÇ BAYRAKTAR'LA FARKA GİDECEK! AK PARTİ BAYRAMPAŞA’DA RUMELİLİ İLKNUR KOVAÇ BAYRAKTAR'LA FARKA GİDECEK!

BAYRAMPAŞA'YA 500 YATAKLI DEVLET HASTANESİ BAYRAMPAŞA'YA 500 YATAKLI DEVLET HASTANESİ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık