sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.3274
  • Euro 35.1256
  • GR ALTIN 2295.7
  • ÇEYREK 3777.1

Fenerbahçe Beko play-off'u garantiledi

Fenerbahçe Beko, evinde konuk ettiği Yunanistan temsilcisi Panathinaikos'u 85-66 yenerek play-off'u garantiledi.

Fenerbahçe Beko play-off'u garantiledi
  • 09 Şubat 2019, Cumartesi 4:45

 

İSTANBUL (AA) - Basketbolda THY Avrupa Ligi'nin 22. haftasında Fenerbahçe Beko, Yunanistan temsilcisi Panathinaikos'u 85-66 yenerek normal sezonun bitimine 8 hafta kala play-off'u garantiledi.

Karşılaşmaya hücumda etkili başlayan Panathinaikos, Thomas ve Papapetrou'nın dış atışlardan kaydettiği sayılarla 3. dakikayı 11-5 üstün geçti. Savunmasını sertleştiren ve farkı kapatan Fenerbahçe Beko, Melli ve Melih Mahmutoğlu'nun üç sayılık basketleriyle ilk çeyreği 24-18 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe iki ekip de kötü hücum ederek başladı. Boyalı alandan sayılar bulan Panathinaikos karşısında Ahmet Düverioğlu ve Guduric'le pota altından sayılar üreten Fenerbahçe Beko, 15. dakikada farkı 7 sayıya çıkardı: 31-24. Melli'nin üç sayılık basketiyle 19. dakikada farkı çift hanelere (39-28) taşıyan sarı-lacivertli ekip, Kalinic'in basketleriyle farkı açmaya devam etti ve soyunma odasına 48-29 üstün gitti.

Etkili oyununu ikinci yarıda da sürdüren Fenerbahçe Beko, Datome'nin iç ve dış atışlardan kaydettiği sayılarla 25. dakikada farkı 22 sayıya taşıdı: 58-36. Çeyreğin kalan bölümü karşılıklı sayılarla geçilirken sarı-lacivertli ekip, final periyoduna 63-46 önde girdi.

Son çeyreğe Green'in sayılarıyla başlayan ve 33. dakikada farkı 26 sayıya (72-46) çıkartan Fenerbahçe Beko, baştan sona üstün götürdüğü karşılaşmayı 85-66 kazandı.

THY Avrupa Ligi'nde 19. galibiyetini elde eden sarı-lacivertli ekip, bu sonuçla play-off'u en erken garantileyen takım unvanına sahip oldu. 

İç sahada bileği bükülmüyor

Fenerbahçe Beko, Avrupa kupalarında iç sahada oynadığı son 13 müsabakada mağlup olmadı.

THY Avrupa Ligi'nde sahasında son yenilgisini 2017-2018 sezonunun 30. haftasında Unicaja Malaga'ya karşı yaşayan sarı-lacivertli ekip, daha sonra Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda oynadığı müsabakalarda rakiplerine boyun eğmedi.

Fenerbahçe Beko Başantrenörü Obradovic: İyi bir maç oynadığımıza inanıyorum

Basketbolda THY Avrupa Ligi'nin 22. haftasında Yunanistan temsilcisi Panathinaikos'u 85-66 yenerek liderliğini sürdüren Fenerbahçe Beko'nun başantrenörü Zeljko Obradovic, müsabakada iyi bir performans gösterdiklerini söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Obradovic, Panathinaikos'a karşı oynamanın kendisi için özel olduğunu aktararak, "Panathinaikos agresif oynamaya çalışan bir takım. Rakibe top kaybı yaptırıp kolay sayılar bulmaya çalışıyor. Bugün oynama şeklimizden çok memnunum. Oyun planımıza uyduk. Oyuncularımızın konsantrasyonu iyiydi. İyi bir maç oynadığımıza inanıyorum. Önemli bir galibiyetti, oyuncularımı tebrik ediyorum." şeklinde görüş belirtti. 

Tarık Biberovic'in ilk maçının olduğunun hatırlatılması üzerine, Sırp antrenör, şunları kaydetti:

"Genç bir oyuncu. Sezon başından beri bizimle ve sonunda kadroya girdi. Çok yetenekli bir oyuncu. Olması gereken seviye gelmek istiyorsa çok çalışması gerekiyor. Her şey ona bağlı. Biz ona yardımcı olup diğer gençler gibi şans vermeye hazırız."

Bitime 8 hafta kala play-off oynamayı garantilediklerini vurgulayan Obradovic, "Oyuncularımı gösterdikleri performans için tebrik ediyorum. Hedeflerimizden biri sezonu ilk 8 içinde bitirmekti. Daha 8 maç var ve saha avantajı çok önemli." diye konuştu.

Panathinaikos Başantrenörü Pitino: Daha iyi olan taraf onlardı

Panathinaikos Başantrenörü Rick Pitino, gösterdikleri performanstan dolayı üzgün olduğunu dile getirdi.

Pitino, istedikleri oyunu sahaya yansıtamadıklarını belirterek, "Bazı maçlarda kaybetsen de oynama şeklinizden memnun kalabilirsiniz. Ancak bu akşam oynadığımız oyundan dolayı üzüldüm. Biz şut atan bir takım değiliz. Şutlarımız girmedikçe enerjimiz düştü. İlk defa takımın performansından dolayı üzüldüm. Daha iyi olan taraf onlardı. Şut ve pas yüzdeleri çok yüksekti." ifadelerini kullandı. 

Muhabir: Sezer Yavuz

BAYRAMPAŞA'DA GENÇLER İLKNUR BAŞKANLA GECE DÖNERİNDE BULUŞUYOR BAYRAMPAŞA'DA GENÇLER İLKNUR BAŞKANLA GECE DÖNERİNDE BULUŞUYOR

AK PARTİLİ BAŞKAN ADAYLARI KALPLERE DOKUNUYOR! AK PARTİLİ BAŞKAN ADAYLARI KALPLERE DOKUNUYOR!

AK PARTİ BAYRAMPAŞA’DA RUMELİLİ İLKNUR KOVAÇ BAYRAKTAR'LA FARKA GİDECEK! AK PARTİ BAYRAMPAŞA’DA RUMELİLİ İLKNUR KOVAÇ BAYRAKTAR'LA FARKA GİDECEK!

BAYRAMPAŞA'YA 500 YATAKLI DEVLET HASTANESİ BAYRAMPAŞA'YA 500 YATAKLI DEVLET HASTANESİ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık