sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.5095
  • Euro 34.7826
  • GR ALTIN 2499.5
  • ÇEYREK 4113.0

EYÜPSULTAN'DA EVDE BAKIM HİZMETİ

Eyüpsultan Belediyesi, sosyal belediyecilik alanında yaptığı çalışmalarla gönüllere dokunmaya devam ediyor.

EYÜPSULTAN'DA EVDE BAKIM HİZMETİ
  • 08 Şubat 2022, Salı 23:53

Eyüpsultan Belediyesi, sosyal belediyecilik alanında yaptığı çalışmalarla gönüllere dokunmaya devam ediyor. Çalışmalarda, ilçede yaşayan tüm vatandaşlara sağlık hizmetleri sunuluyor, vatandaşın sağlığı için gerekli görülen her alanda çalışmalar gerçekleştiriliyor.

 

13 BİN 570 KİŞİYE HİZMET

Özellikle 2021 yılında aralıksız olarak sürdürülen; evden çıkamayan hastalara evde sağlık hizmeti, hasta nakil/ambulansı hizmeti, poliklinikte muayene, hemşirelik, diyetisyen hizmeti, okullarda diyetisyen hizmeti, diyaliz nakil hizmeti ve cenaze hizmeti ile ilçede yaşayan 13 bin 570 kişiye hizmet verildi.

Poliklinik hizmeti kapsamında 6 bin 467 kişiye muayene, hemşirelik hizmeti verildi. Birinci basamak tedavileri yapılan vatandaşlar ileri tetkik ve tedavileri için gerekli sağlık kuruluşlarına yönlendirildi. Evde hemşirelik hizmetleri kapsamında, Eyüpsultan’da ikamet eden ve başvuru yapan hasta vatandaşların evlerine gidilerek sağlık kuruluşundan verilen serum, enjeksiyon ve pansuman gibi tedavileri yapıldı.

Evde sağlık hizmeti kapsamında 665 kişiye evde muayene hizmeti verildi, vatandaşlar evlerine giden doktorlar tarafından muayene edildi. Hasta nakil ve ambulans hizmetleriyle, Eyüpsultan’da yaşayan ve hastaneye gidemeyecek durumda olan 3 bin 371 hasta evlerinden alınarak sağlık kuruluşlarına, tedavileri bittikten sonra da sağlık kuruluşlarından alıp evlerine nakledildi. Diyetisyen hizmeti kapsamında bin 709 kişiye ulaşıldı. Okullarda diyetisyen hizmeti kapsamında ise bin 200 kişiye hizmet verildi.

Diyaliz nakil hizmeti kapsamında pazartesi, çarşamba ve cuma günleri 3 kişiye, salı, perşembe ve cumartesi günleri ise 6 kişiye nakil hizmeti verildi. Cenaze Hizmetleri kapsamında cenazesi olan ailelerin en acı gününde yanında bulunan Eyüpsultan Belediyesi 149 cenaze hizmeti vererek vefat edenlerin cenaze muayenelerini yapmak üzere bulunduğu yere giderek defin izin belgeleri düzenledi. Bu hizmet kapsamında gerekli görüldüğü halde, şüpheli görünen cenazeleri Cumhuriyet Savcılığına bildirerek Adli Tabipliğe havale ediyor.

Evde Muayene, Evde Hemşirelik, Hasta Nakil/Ambulans, Diyaliz Nakil/Servis hizmetlerinden yararlanabilmek için ise 444 04 47-48 nolu telefondan talepte bulunmaları yeterli oluyor.

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık