sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.3416
  • Euro 35.2074
  • GR ALTIN 2246.0
  • ÇEYREK 3694.6

Eyüpsultan’da Balkan rüzgarları esti

Eyüpsultan Belediyesi’nin bu yıl ikincisini düzenlediği Balkan Festivali’ne binlerce kişi katıldı, Rumeli ezgileri eşliğinde yöresel lezzetleri tadanlar coşkulu saatler yaşadı.

Eyüpsultan’da Balkan rüzgarları esti
  • 11 Haziran 2019, Salı 1:21

Alibeyköy Osmanlı Parkı’nda yapılan festival, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in yanı sıra TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır, AK Parti 24. Dönem İstanbul Milletvekili Gülay Dalyan, AK Parti Eyüpsultan İlçe Başkanı Adem Koçyiğit, Tüm Balkanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Celal Şener, Üsküp Brezalılar Derneği Başkanı Fahri Badem, Eyüp Rumeli Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ayhan Uygur, Gostivarlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Orhan Sipahi, Sancaklılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fuat Coşkun, Rumeli Vakfı Başkanı Kemal Baltepe ve çok sayıda vatandaş katıldı.

GELENEKSEL TATLAR İKRAM EDİLDİ

Balkan ezgilerinin yorumlandığı festivalde Başkan Deniz Köken, vatandaşlara geleneksel tatlardan Balkan helvası, Boşnak böreği ve Balkan dondurması ikram etti.

MİNİKLER İÇİN DEV OYUN PLATFORMU KURULDU

Festivale gelen ailelerin çocukları için de dev oyun platformu kuruldu. Minikler, festival boyunca keyifli dakikalar yaşarken ikram edilen pamuk şeker ve patlamış mısırların tadına baktı.

BAŞKAN DENİZ KÖKEN, TÜRKÜ SÖYLEDİ, HALAY ÇEKTİ

Baştan sona eğlenceli saatler yaşanan festivalde vatandaşlar, Grup Besa ve Rumeli Orhan/ Kemal’in muhteşem performanslarıyla Balkan halk oyunları ve ezgilerine dans ederek eşlik ettiler.

Oldukça renkli karelerin yaşandığı festivalde Başkan Deniz Köken, vatandaşların coşkusuna ortak olarak halay çekti.

Sahneye meşhur Rumeli türküsü “Aman Bre Deryalar” türküsünü söyleyerek çıkan Başkan Deniz Köken, şöyle konuştu:

“Alibeyköy bölgemiz Balkan vatandaşlarımızın ağırlıkta bulunduğu bir bölge. Bundan sonra bu Balkan Festivali’ni daha da geniş kapsamlı büyük bir hale getirmeye çalışacağız. Her sene geleneksel olarak yapıyoruz. Görüyorsunuz ilgiyi, süper.”

YEŞİLAY VARSA HAYAT VAR YEŞİLAY VARSA HAYAT VAR

YEŞİLAY HAFTASI ORYANTİRİNG YARIŞMASI YEŞİLAY HAFTASI ORYANTİRİNG YARIŞMASI

BAYRAMPAŞA MİLLET BAHÇESİ GÖRKEMLİ BİR TÖRENLE AÇILDI BAYRAMPAŞA MİLLET BAHÇESİ GÖRKEMLİ BİR TÖRENLE AÇILDI

BAYRAMPAŞA SEVDASI GÖNÜLLERE NAKŞEDİLECEK BAYRAMPAŞA SEVDASI GÖNÜLLERE NAKŞEDİLECEK

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık