sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.39
  • Euro 35.0934
  • GR ALTIN 2326.7
  • ÇEYREK 3828.1

ESENLER'DE KENTSEL DÖNÜŞÜM KONUTLARI TESLİM EDİLİYOR

Esenler 15 Temmuz Mahallesi’nde kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapımı tamamlanan 2 bin 108 konut hak sahiplerine kavuştu. Konutların anahtarlarını, Esenler Dörtyol Meydanı’nda düzenlenen bir törenle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi.

ESENLER'DE KENTSEL DÖNÜŞÜM KONUTLARI TESLİM EDİLİYOR
  • 29 Ağustos 2022, Pazartesi 20:45

Esenler bugün tarihi günlerinden birini daha yaşadı. Esenler Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı iş birliğinde Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesinin ilk etabı tamamlandı. Esenler’de deprem odaklı kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 15 Temmuz Mahallesi’nde yürütülen projenin ilk etabında inşaatları tamamlanan konutlar hak sahiplerine kavuştu. İmar kısıtlılığı sebebiyle evlerini yenileyemeyen ve binaları büyük risk altında bulunan vatandaşlar için yapılan güvenli kentsel dönüşüm konutlarının anahtarlarının teslimi için Esenler Dörtyol Meydanı’nda bir tören düzenlendi. Hak sahiplerinin anahtarlarını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: İSTANBUL’A YAKIŞIR BİR ESER
Esenler Kentsel Dönüşüm Projesi 1. Etap Anahtar Teslim Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, projede akıllı şehir altyapısı sayesinde insanlara yük getiren değil yük alan, 400 metrelik bir mesafede sosyal ihtiyaçlara erişim sağlayan huzurlu ve güvenli şehir özelliklerinin bulunduğunu anlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 35 bin kişinin istihdam edileceği 128 bin metrekareyi aşkın büyüklükte teknoloji geliştirme bölgesinin de projede yer aldığını kaydetti.

KURUM: BÜTÜN DÜNYAYA ÖRNEK OLACAK
Törene katılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Tam 60 bin konut yapacağımız bu alan aynı zamanda ülkemizin en büyük akıllı şehri olacak. Bir teknoloji üssü olacak Esenler’de gerçekleştireceğimiz bu proje bütün dünyaya da örnek olacak. Mahalle kültürünü koruyarak inşa ettiğimiz tüm yapılar, zemin+5 katı geçmeyecek şekilde yatay mimari esasıyla yapıyoruz.” dedi.

PROJE HAKKINDA
Proje kapsamında inşa edilen daireler modern çağın standartlarını yakalamış, her daireye bir kapalı otopark düşecek şekilde 2+1, 3+1 ve 80 ila 125 metrekare arasında büyüklüğe sahip. Tüm otoparklar yer altında bulunuyor. 1.924 derslikten oluşan 63 adet okul planlandı. 35.000 kişi kapasiteye sahip 22 adet cami ve mescit yapılacak. 500 yataklıhastane kompleksi, poliklinikler ve diş hastanesi ile birlikte Aile Sağlık Merkezleri de proje içerisinde yer almakta. Projenin bütününde 166.000 metrekare alanda sosyal, kültürel tesisler ve aktivite merkezleri bulunacak, 40 kilometreuzunlukta bisiklet ve yaya yolları yapılacak.

128 bin 525 metrekare alana sahip Teknoloji Geliştirme Bölgesi de bu dönüşüm alanında yerini alacak. Türkiye’nin en büyük bilim merkezi, Bilim ve Teknoloji Bakanlığı ile Esenler Belediyesi işbirliğinde burada inşa edilmeye başlandı.  Bu teknoloji şehrinde kurulacak Ar-Ge ve bilişim merkezleri, dene-yap ve yazılım atölyeleri sayesinde sadece Esenler değil, İstanbul’n gençleri dünyanın geleceğine yön verme umutlarını yeniden yeşertecek. Burada 35.500 beyaz yakalı istihdamı oluşacak.

DEV MİLLET BAHÇESİ VE SPOR KOMPLEKSİ
Proje kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açılışını yaptığı İstanbul’un en büyük millet bahçelerinden birisi 15 Temmuz Millet Bahçesi şu anda Esenler halkının hizmetine sunuldu. Kentsel dönüşümle üretilen Türkiye’nin en büyük millet bahçelerinden biri daha yine bu bölgede yer alacak. Yeni millet bahçesinin ilk etabı tamamlandığında 1 milyon 800 bin metrekare, ikinci etabı tamamlandığında ise toplam 2.5 milyon metrekare Esenler ve İstanbul’un hizmetinde olacak.

Millet bahçesi içerisinde; botanik bahçeleri, tema parkları, çocuk oyun alanları, macera parkurları, futbol, basketbol, atletizm, tenis vb. spor alanları, doğa ve tarım atölyeleri, açık hava kütüphaneleri, seyir terasları, mesire ve dinlenme yerleri yapılacak.

Kentsel dönüşüm alanında bir de Türkiye’nin en büyük spor komplekslerinden birisi yapılıyor. İnşası devam eden dev spor kompeksi İstanbullu sporseverler için yeni bir cazibe merkezi olacak.

PROJE ETAPLAR HALİNDE DEVAM EDİYOR
Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinde şehircilikte çığır açan 60.000 konutluk Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar etaplar halinde devam ediyor. Konutlar tamamlandıkça hak sahiplerine teslim edilecek. Konutların % 45’i Esenler’deki riskli yapıların dönüşümünde, geri kalan %55’i ise İstanbul’daki çevre ilçelerin riskli yapılarının dönüşümünde kullanılacak.

KİMLER TAŞINIYOR?
Yatay mimaride ve geleneksel mahalle konseptinde inşa edilen bu sağlam konutlara, yıllarca depreme dayanıksız, riskli yapılarda oturmak zorunda kalan ve imar probleminden dolayı konutlarını yenileyemeyen vatandaşlar taşınıyor.  Projenin en büyük özelliklerinden biri de, Esenler içinden yıkılarak boşaltılan yerlerin tamamı mevcut imar lejantlarına uygun olarak (Yeşil alan, park, otopark, okul, sosyal ve spor tesisi, yol vb.) değerlendiriliyor olması. Bu sayede Esenler, 2.1 milyon metrekare yeni donatı alanı kazanacak. Yıkılan binaların yerinde öncelikli olarak  60.000 metrekarelik bir millet bahçesi yapılacak. Millet bahçesinin inşasına önümüzdeki Eylül ayında başlanacak.

BAYRAMPAŞA'DA İLKNUR BAŞKANLA BAYRAMPAŞALILAR KAZANACAK! BAYRAMPAŞA'DA İLKNUR BAŞKANLA BAYRAMPAŞALILAR KAZANACAK!

BAYRAMPAŞA'DA GENÇLER İLKNUR BAŞKANLA GECE DÖNERİNDE BULUŞUYOR BAYRAMPAŞA'DA GENÇLER İLKNUR BAŞKANLA GECE DÖNERİNDE BULUŞUYOR

AK PARTİLİ BAŞKAN ADAYLARI KALPLERE DOKUNUYOR! AK PARTİLİ BAŞKAN ADAYLARI KALPLERE DOKUNUYOR!

AK PARTİ BAYRAMPAŞA’DA RUMELİLİ İLKNUR KOVAÇ BAYRAKTAR'LA FARKA GİDECEK! AK PARTİ BAYRAMPAŞA’DA RUMELİLİ İLKNUR KOVAÇ BAYRAKTAR'LA FARKA GİDECEK!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık