sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.3642
  • Euro 34.9893
  • GR ALTIN 2325.4
  • ÇEYREK 3825.7

ENGELLİLER 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI’NI SU ALTINDA KUTLADI

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97. Yılı, Bağcılar Belediyesi ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen “Zafer Dalışı”yla kutlandı. İstanbul Boğazı’nın derin sularına tüplü dalış yapan işitme, süreğen, fiziksel, zihinsel ve görme engelli 5 genç, cesaretleriyle sevdiklerine büyük bir gurur yaşattı.

ENGELLİLER 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI’NI SU ALTINDA KUTLADI
  • 02 Eylül 2019, Pazartesi 22:18

Türk tarihinin dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97. Yılı nedeniyle Bağcılar Belediyesi  ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından “Zafer Dalışı” etkinliği düzenledi. Bu çerçevede Bağcılar Belediyesi Su Altı ve Su Üstü Sporları Kulübü öğrencileri, Kurtarma ve Sualtı Komutanlığı’nda bir araya geldi.

Programın açılış konuşmasını yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Ağustos ayı tarihimize baktığımızda zaferlerle dolu bir ayımız. 1071’den başlayan süreçte 30 Ağustos’la birlikte Türk tarihinde birçok başarılar elde edilmiş. Biz de Bağcılar Belediyesi olarak bugün Engelliler Sarayı’ndaki Su Altı ve Su Üstü Sporları kulübümüzle birlikte farklı bir etkinliğe imza atıyoruz.  Bizlere bu ülkeyi vatan kılan; kanlarıyla canlarıyla bizlere burayı emanet eden tüm şehitlerimizi de bu vesileyle rahmet ve minnetle anıyoruz. Bizler şehitleriyle ve gazileriyle yaşayan bir topluluğuz. Onları asla unutmadık unutmayacağız” dedi.

Kurtarma ve Sualtı Komutanı Deniz Albay Niyazi Uğur ise “30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri günü münasebetiyle Türk Silahlı Kuvvetleri ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın bir faaliyetinde engelli arkadaşlarımızla birlikteyiz. Onların gözlerinden okunan engellere karşı başarma azmi yaptığımız faaliyetler konusunda bizleri daha da güçlendiriyor.  Burada birlikte olmanın büyük gururunu yaşıyoruz. Bizler burada var olduğumuz sürece üzerimizde oynanan oyunların hiçbirine müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.

Bu anı yaşamaktan dolayı büyük gurur duyuyorum

Konuşmaların ardından Bağcılar Belediyesi Su Altı ve Su Üstü Sporları Kulübü öğrencileri, botlarla İstanbul Boğazı’na açıldı. Botla kısa bir tur atan engelliler daha sonra Birinci Sınıf Dalgıç özel ihtisaslı personel eşliğinde eğitim sahasında tüplü dalış gerçekleştirdi. Su altında fotoğraf çekilen görme, işitme, süreğen, fiziksel ve zihinsel engelli dalgıçlar, su yüzüne çıktığında meşale yakıp Türk bayrağı açtı. Programın sonunda günün anısına etkinlikte dalış yapanlara sertifika verildi.

Dalış yapan engellilerden Diren Demircan, deneyimini şu cümlelerle anlattı: “Hiç heyecanlanmadım ve korkmadım. Suyun altı çok güzel. Türk bayrağını su altında ve su üstünde açmaktan dolayı gurur duydum ve çok mutlu oldum.” Oğlunun dalışını mutluluktan dökülen yaşlı gözlerle izleyen annesi Kamuran Demircan ise şunları söyledi: “Diren benden sakin. Ben çok heyecanlıyım. Onun hep asker olmasını isterdim. Keşke askerlik yaptığını görebilseydim. Bugün burada dalış yapması beni hem mutlu etti hem duygulandırdı. Bu anı yaşamaktan dolayı büyük gurur duyuyorum.”

 

Oluşturulma Tarihi : 28.08.2019

BAYRAMPAŞA'DA GENÇLER İLKNUR BAŞKANLA GECE DÖNERİNDE BULUŞUYOR BAYRAMPAŞA'DA GENÇLER İLKNUR BAŞKANLA GECE DÖNERİNDE BULUŞUYOR

AK PARTİLİ BAŞKAN ADAYLARI KALPLERE DOKUNUYOR! AK PARTİLİ BAŞKAN ADAYLARI KALPLERE DOKUNUYOR!

AK PARTİ BAYRAMPAŞA’DA RUMELİLİ İLKNUR KOVAÇ BAYRAKTAR'LA FARKA GİDECEK! AK PARTİ BAYRAMPAŞA’DA RUMELİLİ İLKNUR KOVAÇ BAYRAKTAR'LA FARKA GİDECEK!

BAYRAMPAŞA'YA 500 YATAKLI DEVLET HASTANESİ BAYRAMPAŞA'YA 500 YATAKLI DEVLET HASTANESİ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık