sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.5725
  • Euro 34.8689
  • GR ALTIN 2434.3
  • ÇEYREK 4006.3

EMİNE ERDOĞAN GERİ DÖNÜŞÜM DEFTERLERİNİ DAĞITTI

Esenler Belediyesi'nin geri dönüşüm gelirlerinden elde ettiği defterler ile tekerlekli sandalyelerin teslimini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan yaptı. Esenler, 10 yılda 76 bin 604 ton atık kağıt toplayarak, 1 milyon 85 bin 378 ağacı kesilmekten kurtardı.

EMİNE ERDOĞAN GERİ DÖNÜŞÜM DEFTERLERİNİ DAĞITTI
  • 14 Eylül 2019, Cumartesi 23:19

Esenler Belediyesi, "Çöp Diye Atmadık Esenler'e Yeniden Kazandırdık" sloganıyla, geri dönüşümle yeni hayatlar kazanmaya devam ediyor. Esenler Belediyesi'nin geri dönüşüm gelirlerinden elde ettiği defterler ile tekerlekli sandalyelerin teslim töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'nun katılımıyla Esenler Hasip Dinçsoy İlkokulu'nda gerçekleştirildi. Programa; Esenler Kaymakamı Adil Karataş, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

 

ERDOĞAN 'ESMATİK KART'A PARA PUAN YÜKLEDİ

 

 

Defter Dağıtım Töreni'ne katılan Emine Erdoğan, belediyenin geri dönüşümle ilgili yaptığı çalışmaların sergilendiği okul bahçesini gezerek atıktan elde edilen ürünleri inceledi. Geri dönüşüm kumbarası, atık yağdan elde edilen deterjan, atık pil değerlendirme kutusu ve Mavi Kapak Projesi'ne ilişkin Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'dan bilgi aldı. ESMATİK geri dönüşüm makinesiyle ilgili de bilgi alan Erdoğan, daha sonra makineye pet şişe atarak karta para puan yükledi. Mavi Kapak Projesi kapsamında alınan tekerlekli sandalye ve akülü araçları incelediği sırada yanına gelen engelli bir vatandaşla sohbet etti.

 

TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLSUN

 

Esenler'deki bütün okullarda atıktan elde edilen defterlerin öğrencilere ücretsiz dağıtıldığını öğrenen Emine Erdoğan, "Başkanım sizi tebrik ediyorum. İnşallah bütün ilçelerimize, Türkiye'mize örnek olsun." dedi. Ziyaret ettiği bir sınıfta öğrencilere "Sizin okulunuzun bir özelliği var, nedir?" diye soran Emine Erdoğan'a, öğrenciler "Sıfır atık" yanıtını verdi. Öğrencilerden sıfır atık projesine destek olmaları için evde anne ve babalarını çöpleri ayrıştırmaları konusunda uyarmalarını istedi.

 

ERDOĞAN VE GÖKSU DEFTERLERİ DAĞITTI

 

 

Sıfır Atık Projesi ile ilgili okullarda yapılan çalışmalarla ilgili de Başkan Göksu'dan bilgi alan Emine Erdoğan, geri dönüşüm tesislerinde atıktan elde edilen defterleri öğrencilere dağıttı, defterlerini alan öğrencilerle sohbet edip fotoğraf çektirdi.

 

DEFTER, TEKERLEKLİ SANDALYE, DETERJAN, EKMEK...

 

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenlerlilere geri dönüşümle defterden tekerlekli sandalyeye, deterjandan ekmeğe kadar çeşitli kazanımlar sunduklarını belirterek, "Kitaplar Hükûmetimizden, Defterler Belediyemizden" diyerek her yıl 500 bin olmak üzere 10 yılda öğrencilerimize 5 milyon defter dağıttık. Bu defterler de çöpten geri kazanılan defterler. Geri dönüşüm tesisimizde her gün 40 ton atık ayrıştırıyoruz. Geri dönüşüm sayesinde 46 milyon 111 bin 764 litre petrol tasarruf ettik. 261 bin litre bitkisel atık yağın dönüşümünü sağladık. Böylece atıkların çevreye zarar vermesini engelleyip ekonomiye geri kazandırdık. Geri dönüşümle atık yağlardan elde edilen gelirle aldığımız 72 ton deterjanı EDİM Hayır Market aracılığı ile ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. 495 ton plastik kapağın toplandığı 'Mavi Kapak' kampanya kapsamında, 31'i akülü olmak üzere 2 bin 918 adet tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık" diye konuştu.

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık