sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.4822
  • Euro 34.9401
  • GR ALTIN 2434.3
  • ÇEYREK 4006.0

EMİN ÇÖLAŞAN’IN SÖZLERİNİ UNUTTUK MU?

12 Temmuz 2018’den beri hala Emin Çölaşan’dan özür bekliyoruz...

EMİN ÇÖLAŞAN’IN SÖZLERİNİ UNUTTUK MU?
  • 16 Eylül 2019, Pazartesi 16:10

Emin Çölaşan’ın 12 Temmuz 2018  tarihinde yazdığı köşe yazısında Bosna ve Boşnaklar’a yönelik sarfettiği sözleri sindirdik mi?


12 Temmuz 2018’de Emin Çölaşan’nın Bosna ve Boşnaklar hakkında sarfettiği kabul edilmesi asla mümkün olmayan sözler hakkında Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği bir kamuoyu duyurusu yayınlamıştı. Bu duyuruda Çölaşan kınanmış ve Boşnaklar’dan özür dilemesi istenmişti. Ancak aradan bir yılı aşkın bir sürenin geçmesine rağmen Emin Çölaşan’dan herhangi bir özür gelmediği gibi yazdığı yazı da hala gazetenin haber sitesinde duruyor. (https://www.sozcu.com.tr/2018/yazarlar/emin-colasan/kktc-azerbaycan-din-kardeslerimiz-vesaire-2516489/)


Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Saffet Sancaklı da, Sözcü yazarı Emin Çölaşan’ın köşe yazısında Boşnaklar için “Müslümanlık ayağına bizi uyutuyorlar” sözlerine sert tepki gösterdi.


İşte MHP’li Saffet Sancaklı’nın, Emin Çölaşan için yayınladığı metin:


12. 07. 2018 tarihli Sözcü Gazetesindeki köşesinde “KKTC, Azerbaycan, din kardeşlerimiz vesaire!” başlıklı yazısında Emin Çölaşan isimli sözde gazeteci “Bosna gibi Müslüman ayaklarına yatıp bizi sömüren uyanıklar var” ifadesi ile haddini aşan cümleler sarf etmiş, Müslüman kalmak adına en ağır bedelleri ödemiş Boşnaklar’ın inancını sorgulama cüretini göstermiştir!


Evlad-ı Fatihan yurdu olan Bosna’nın nüfusunun yarısını oluşturan Boşnaklar’ın inancını sorgulamak hadsizliğini gösteren sözde gazeteci müsveddesine aslında cevap vermemek dikkate almamak icap eder. Çünkü bu şahsın arşivine baktığınızda birbiriyle çelişen, birbirine zıt yazılarla dolu arşiv ile karşılaşırsınız.


6 Kasım 1997’de Hürriyet Gazetesinde Boşnak Halkını “Bosna Savaşı sırasında orada eziyet ve zulüm gören din kardeşlerimiz” olarak tanımlayan bu şahıs, Srebrenitsa katliamının yıl dönümünden 1 gün sonra Boşnaklar’ın inancını sorgulamaya kalkmış, “Müslüman ayağına yatan” ifadesi ile Boşnaklar’a hakaret etmiştir!


Boşnaklar, Müslüman olmanın Türklük kabul edildiği coğrafyada “Müslüman kalabilmek” adına türlü acılar çekmiş, soykırıma tabi tutulmuştur! Çölaşan ile benzer düşüncedekiler şunu çok iyi bilsin ki; Bosna, Evlad-ı Fatihan yurdudur! Bilge Kral Aliya’nın emanetidir! Sizin gibilere inat “Türkiye için dua etmeden seccademi kaldırmam” diyen Bosnalı teyzeler hep var olacak! Bu hadsiz ve talihsiz yazıyı yazan Emin Çölaşan’ı kınıyor ve tüm kamuoyu önünde özür dilemesini bekliyoruz.”


Bosna Sancak Derneği gibi Boşnak asıllı milletvekili olan Saffet Sancaklı da Çölaşan’ı kınadı ve özür bekledi. Ancak Çölaşan’dan hala özür gelmedi.


“Bosna gibi Müslüman ayaklarına yatıp bizi sömürenler var...” 


Bu cümlede Emin Çölaşan, hem Boşnaklar’ın inancının göstermelik olduğunu söylüyor. Hem de asalak yaşadıklarını ima etmek istiyor.

 
Bu cümleler kolay yutulur lokma değil ise; Çölaşan’dan beklediğimiz özrü almamız gerekir. Köşe yazısını haber sitesinden sildiremesek de en azından o Bosna ile ilgili olan paragrafı kaldırtmalıyız. 


Bir insanın en önemli değerleri inancı, kişiliği, şerefi ve namusudur. Boşnaklar, müslüman oldukları için tarih boyunca büyük bedeller ödedi. Tarihte Osmanlı’nın sömürgesi altında olan kavimler, Osmanlı’dan sonra orada kalan müslümanlardan öç aldılar. Büyük soykırımlara tabii tuttular. 


Boşnaklar memleketlerindeki mal varlıklarını satttıktan sonra Türkiye’ye göç etti. Karşılığını ödemeden bir karış toprak bile almadılar.


Sevgi ve saygılarımla... Allah’a emanet olun...

Araştırma yazısı:  Selahattin Bölükbaşı
 

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık