sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.5095
  • Euro 34.7826
  • GR ALTIN 2499.5
  • ÇEYREK 4113.0

Efendimizin Son Günlerini Anlattı

Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce her ay düzenlenen Gönül Sohbetleri programında İlahiyatçı Yazar Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v.) hayatının son günlerini anlattı.

Efendimizin Son Günlerini Anlattı
  • 22 Mart 2021, Pazartesi 0:32

Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce her ay düzenlenen Gönül Sohbetleri programında İlahiyatçı Yazar Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu,Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v.) hayatının son günlerini anlattı.

Esenler Belediyesi Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi, Gönül Sohbetleri programında İlahiyatçı Yazar Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’nu ağırladı. Salonu dolduran yüzlerce kişi Hatipoğlu tarafından anlatılan Peygamber Efendimiz’in son günlerini çok büyük bir dikkatle dinledi.

İSLAMİYETİ TÜM DÜNYAYA TANITTI

Esenler Belediyesi Başkan Yardımcısı Hasan Taşçı ile İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Hikmet Rabbani Işık’ın da dinleyici olarak katıldığı programda, Peygamber Efendimizin 23 yıl süren Peygamberliği sırasında tüm dünya topluluklarını İslamiyet’e çağırdığını ifade eden Hatipoğlu, “Habeşitan, İran ve Bizans krallarını İslamiyet’e davet eden mektuplar yolladı. Buna riayet edenler de, etmeyenler de oldu. Davet üslubu çok güzeldi. Kimseyi ezmeden kırmadan yaptı bunu. O, görevini en iyi şekilde yapandı” şeklinde konuştu.

ALLAH’A ÖZLEMİNİ DİLE GETİRDİ

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v.) son günlerini Allah’a kavuşmanın özlemiyle geçirdiğini dile getiren Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, “O’nun arkasında artık koskoca bir ümmet vardı. Allah’ın verdiği elçilik görevini en iyi şekilde yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyordu. Bu mutlulukla son kez vefat eden akrabalarının mezarlarını ziyaret etti. Azrail (a.s.) O’nun canını almaya geldiğinde sadece Allah’a olan özlemini dile getirmişti” dedi.

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık