sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.5038
  • Euro 34.7826
  • GR ALTIN 2499.5
  • ÇEYREK 4113.0

Dünya liderleri pazar günü Pariste toplanacak

Birinci Dünya Savaşının sona erişinin 100üncü yıl dönümü dolayısıyla Pariste düzenlenecek anma etkinliğinde ve Paris Barış Forumunda 70in üzerinde devlet ve hükümet başkanı bir araya gelecek.

Dünya liderleri pazar günü Pariste toplanacak
  • 09 Kasım 2018, Cuma 19:00

PARİS (AA) Fransanın başkenti Pariste, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macronun ev sahipliğinde Birinci Dünya Savaşının sona erişinin 100üncü yıl dönümü dolayısıyla düzenlenecek anma etkinliği ile Paris Barış Forumuna 70in üzerinde devlet ve hükümet başkanı katılacak.

İtilaf Devletleri ile Almanya arasında 11 Kasım 1918de imzalanan ateşkes anlaşmasıyla, Birinci Dünya Savaşını resmi olarak bitiren Ateşkes Gününün 100üncü yıl dönümü dolayısıyla pazar günü Şanzelize Caddesinde bulunan Zafer Takı ve Meçhul Asker Anıtında anma töreni düzenlenecek.

Türkiyeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın temsil ettiği anma törenine 70in üzerinde devlet ve hükümet başkanı katılacak. ABD Başkanı Donald Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Almanya Başbakanı Angela Merkel, İngiltere Başbakanı Theresa May, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu törene katılacak liderler arasında yer alıyor.

Liderler, anma törenin ardından Elysee Sarayında Fransa Cumhurbaşkanı Macronun düzenlendiği öğle yemeğinde bir araya gelecek.

Törene katılan liderlerin ayrıca ilk kez yapılacak Paris Barış Forumuna da katılması bekleniyor. Pazar günü öğleden sonra başlayacak forumun resmi açılış konuşmasını Macron, Merkel ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres yapacak. Açılış konuşmalarının ardından Bilgi ve Demokrasi üzerine deklarasyon başlıklı oturum düzenlenecek ve birçok lider bu oturumda konuşma yapacak.

13 Kasım Salı günü sona erecek Paris Barış Forumunun ikinci ve üçüncü gününde çeşitli oturumlar düzenlenecek.

Bu arada yarın Macron, Elysee Sarayında ABD Başkanı Trump ile baş başa ve heyetler arası görüşme gerçekleştirecek.

Ayrıca Macron, yarın akşam Paristeki Orsay Müzesinde pazar günkü anma törenine katılacak liderlerin onuruna akşam yemeği verecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğanın, ziyaret vesilesiyle bazı ülke liderleriyle ikili görüşmeler gerçekleştirmesinin öngörüldüğü bildirildi.




Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık