sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.3839
  • Euro 35.0584
  • GR ALTIN 2326.4
  • ÇEYREK 3827.2

Diyanetten Yemen için yardım kampanyası

Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığınca yaklaşık 4 yıldır süren iç savaş nedeniyle kıtlık yaşanan Yemen için yardım kampanyası başlatıldı.

Diyanetten Yemen için yardım kampanyası
  • 06 Aralık 2018, Perşembe 14:30

ANKARA (AA) Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfınca (TDV) yaklaşık 4 yıldır süren iç savaş nedeniyle kıtlık yaşanan Yemen için yardım kampanyası başlatıldı.

Diyanet İşleri Başkanı ve TDV Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Erbaş, TDV Konferans Salonunda düzenlenen Yemene Sessiz Kalma başlıklı yardım kampanyasının tanıtım toplantısına katıldı.

Erbaş, burada yaptığı konuşmada, insanlığın çetin sınavlardan geçtiği bir çağda yaşadığını belirterek, insanlığın vicdan sınavını bu kez Yemende kaybettiğini aktardı.

Yemende 22 milyon kişinin kıtlık nedeniyle hayatta kalma mücadelesi verdiğini anımsatan Erbaş, acilen yardım edilmezse 11 milyondan fazla kişinin hayatını kaybedeceğine dikkati çekti.

Erbaş, Yemende sağlık altyapısının tamamen çöktüğüne dikkati çekerek, Çoğunluğu ElHudeyde şehrinde bulunan 1,2 milyon kişi kolera hastalığına yakalanmış durumda. Çatışmalar nedeniyle evlerini terk etmek durumunda kalan 2,6 milyon kişinin öncelikli olarak barınma ihtiyacı bulunuyor. diye konuştu.

TDVnin, Yemende ihtiyaç sahiplerine bugüne kadar 8,5 milyon lira değerinde yardım yaptığını hatırlatan Erbaş, Bugün de yardım faaliyetlerimizi daha kapsamlı hale getirmek ve en ileri düzeye taşımak için Yemene Sessiz Kalma başlığıyla yeni bir kampanya başlatıyoruz. Milletimizi hep beraber daha güçlü şekilde insanlığın vicdan yükünü taşıma seferberliğine davet ediyoruz. ifadelerini kullandı.

Online, kısa mesaj ve hesap numaralarıyla yardım

Erbaş, vatandaşların bagis.tdv.org internet adresinden online bağış yapabileceğini bildirerek, YEMEN yazıp 5601e kısa mesaj göndererek 10 lira bağışta bulunabileceğini kaydetti.

Ayrıca vatandaşların yardım kampanyasına banka hesap numaraları aracılığıyla katılabileceğini dile getiren Erbaş, Tarih boyunca mazlumların yanında olan milletimiz kuşkusuz Yemenin çığlığına da sessiz kalmayacaktır. değerlendirmesinde bulundu.

Yardım kampanyasına ilişkin tanıtım videosunun izletildiği programda, Kocatepe Camisi İmamı Mehmet Atıcı Kuranı Kerim okudu.

Programda Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Selim Argun, Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Haydar Bekiroğlu, Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide Akbulut, TDV Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı İlyas Serenli ile TDV Genel Müdürü Mehmet Savaş Polat yer aldı.

Muhabir: Sefa Şahin

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık