sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.4327
  • Euro 35.5748
  • GR ALTIN 2327.6
  • ÇEYREK 3831.5

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Çocuklarımız Allah sevgisiyle yetişsin istiyoruz

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, "Değerlerimizi emanet edeceğimiz en önemli varlığımız çocuklarımızdır. Çocuklarımız Allah, Peygamber, Kur'anı Kerim ve vatan sevgisiyle yetişsin istiyoruz." dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Çocuklarımız Allah sevgisiyle yetişsin istiyoruz
  • 15 Ocak 2019, Salı 20:00

ANKARA (AA) Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, değerlerin emanet edileceği en önemli varlıkların çocuklar olduğunu belirterek, "Çocuklarımız Allah, Peygamber, Kur'anı Kerim ve vatan sevgisiyle yetişsin istiyoruz." ifadesini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Erbaş, Ankara İl Müftülüğünce düzenlenen "Cami Çocuk Buluşması" kapsamında 46 yaş grubu Kur'an kursu öğrencileriyle Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde bir araya geldi.

Erbaş, burada yaptığı konuşmada, çocukların camilerin ve vatanın neşesi olduğunu ifade ederek, "Bizim ileride değerlerimizi emanet edeceğimiz en önemli varlığımız çocuklarımızdır. Çocuklarımız Allah, Peygamber, Kur'anı Kerim ve vatan sevgisiyle yetişsin istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Kur'an kursları kapsamında milletin değerleriyle dolu ahlaklı bir neslin yetişmesinin amaçlandığını vurgulayan Erbaş, eğitimlerde saygılı, dürüst olma ve doğru konuşmanın öneminin anlatıldığını bildirdi.

Erbaş, Kur'an kursu öğreticilerine eğitim konusunda tavsiyelerde bulunarak, şunları kaydetti:

"Peygamber Efendimizin metodunu asla aklınızdan çıkarmayınız. Hz. Muhammed buyuruyor ki 'Kolaylaştırınız, zorlaştırmayınız. Müjdeleyiniz, sevdiriniz, nefret ettirmeyiniz.' İşte bizim ölçümüz, prensiplerimiz, ilkelerimiz budur, sevdirerek öğretmek. Çocuklarımıza çok sıcak davranacağız. Ne mutlu velilerimize. Çocuklarınız 4, 5, 6 yaşlarında Rabbimizi, Peygamberimizi, Kur'anı Kerim'i öğreniyorlar. Sevginin, saygının, dürüstlüğün neler olduğunu daha bu yaşta öğreniyorlar."

Programda çocuklar Kur'anı Kerim, ilahi ve şiir okuyarak, kendi yaptıkları tablo ve çiçeği Erbaş ile eşi Seher Erbaş'a takdim etti.

Programa Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, Ankara İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu ile öğrenci velileri de katıldı.

Muhabir: Sefa Şahin

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık