sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.5651
  • Euro 34.8406
  • GR ALTIN 2428.3
  • ÇEYREK 3995.0

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: FETÖ ile bağlantılı kişiler uluslararası kurumları istismar ediyor

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, FETÖ ile bağlantılı kurum ve kişiler, sivil toplum kisvesi altında AGİT gibi uluslararası kurumları yanış yönlendiriyor ve istismar ediyor. Kurucu üye olarak bu soruna acilen tatmin edici bir çözüm bekliyoruz. dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: FETÖ ile bağlantılı kişiler uluslararası kurumları istismar ediyor
  • 06 Aralık 2018, Perşembe 21:30

MİLANO (AA) Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İtalyanın Milano kentinde düzenlenen Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) 25. Bakanlar Konseyi Toplantısı Genel Kurulunun ikinci oturumunda konuşma yaptı.

Ukrayna krizi ve Kerç Boğazındaki son durumun endişe verici olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, ilgili taraflara sorumlu davranış sergilemeleri, uluslararası hukuka saygılı olmaları ve bölgedeki tansiyonunun düşürülmesi için gerekli tedbirleri almaları çağrısında bulundu.

Kırım dahil olmak üzere Ukraynanın toprak bütünlüğü ve ulusal egemenliğini tamamen destekliyoruz. şeklinde konuşan Çavuşoğlu, AGİT Ukrayna Özel Gözlem Misyon Başkanlığında görev süresi dolan Ertuğrul Apakanın yerine Büyükelçi Halit Çevikin aday gösterildiği bilgisini paylaştı.

Yapıcı diyalogların önemine işaret eden Çavuşoğlu, Dağlık Karabağ, Abhazya ve Güney Osetya gibi donmuş problemlerin uluslararası hukuk ve devletlerin toprak bütünlüğüne tam saygı çerçevesinde çözülmesi gerektiğinin altını çizdi.

Çavuşoğlu, radikalizm, aşırıcılık ve terörizmle ortak mücadelenin önemine vurgu yaparak, Türkiye, bu mücadelenin en önündedir ve dostlarından da daha iyi bir iş birliği beklemektedir. ifadesini kullandı.

AGİT'in FETÖ gibi terör örgütlerinin suistimalinden korunması gerektiğini belirten Çavuşoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

FETÖ ile bağlantılı kurum ve kişiler, sivil toplum kisvesi altında AGİT gibi uluslararası kurumları yanış yönlendiriyor ve istismar ediyor. 2 seneyi aşkın süredir bu sorunla mücadele ediyoruz. Kurucu üye olarak bu soruna acilen tatmin edici bir çözüm bekliyoruz.

Muhabir: Tevfik Durul

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık