sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.3251
  • Euro 35.078
  • GR ALTIN 2280.9
  • ÇEYREK 3752.2

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu 1 yıla 76 diplomatik ziyaret sığdırdı

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, 2018'deki ziyaretlerde toplam 435 bin kilometre yol alarak dünyanın çevresinin yaklaşık 11 katına denk gelen mesafeyi katetti.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu 1 yıla 76 diplomatik ziyaret sığdırdı
  • 01 Ocak 2019, Salı 14:49

 

ANKARA (AA) - Türkiye'nin yasa dışı göçle mücadeleye katkıda bulunduğu, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarını yaptığı, Suriye krizinin çözümü için Astana toplantılarıyla siyasi sürece destek verdiği 2018 yılında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yurt içi ve yurt dışında yoğun mesai yaptı.

Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin yürüttüğü "girişimci ve insani" dış politika çerçevesinde geçen yıl 76 yurt dışı ziyarette bulundu.

Çavuşoğlu, yoğun diplomasi gündeminde temasları kapsamında 2018'de toplam 435 bin kilometre seyahat ederek dünyanın çevresinin yaklaşık 11 katına denk gelen mesafeyi katetti.

Türkiye'nin aktif dış politikası 2018'de de hız kesmedi

Türkiye 2018'de de ulusal ve uluslararası platformda güncel dış politika konularında önemli rol oynadı.

Geçen yıl Irak'ın yeniden imarı için ortaya konulan uluslararası çabalara da destek veren Türkiye aynı zamanda, Filistin-Kudüs konusundaki gelişmeler karşısında iki olağanüstü İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Zirvesi tertip etti.

Türkiye öte yandan, insani yardım ve arabuluculuk faaliyetlerini artırarak sürdürdü ve bu alanda milli gelire oranla dünyada ilk sırayı aldı.

Bakan Çavuşoğlu, geçen yıl komşu ve yakın coğrafyalardaki ülkeler başta olmak üzere diğer ülkelerle ilişkilerin yapıcı diyalog ve iş birliği temelinde yürütülmesi amacıyla 24 ülkeyle kurulan Yüksek Düzeyli Stratejik/İşbirliği Konseyi (YDSK/YDİK) mekanizmalarının çalışmalarını da takip etti.

Ayrıca, bölge ülkeleri arasında güvenin artırılması amacıyla kurulan Türkiye-Afganistan-Pakistan, Türkiye-Bosna Hersek-Sırbistan, Türkiye-Bosna Hersek-Hırvatistan, Türkiye-Azerbaycan-İran, Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan, Türkiye-Azerbaycan-Türkmenistan ve Türkiye-Azerbaycan-Pakistan gibi üçlü eş güdüm mekanizmalarının faaliyetleri geçen yıl da da devam etti.

Afganistan'daki barış ve istikrara katkı sağlamak amacıyla başlatılan "İstanbul Süreci" kapsamındaki temas ve faaliyetler sürerken, bu çabalara ek olarak geçen yıl Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan-İran dörtlü iş birliği mekanizması da kuruldu.

Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) katılım sürecinin yanı sıra, Türkiye ile Almanya, Hollanda ve Avusturya arasındaki olumlu diyalog ve normalleşme sürecini de yürüttü.

Öte yandan, 2018 yılı Doğu Akdeniz'deki enerji kaynaklarının sıklıkla gündeme geldiği, Türkiye'nin Kıbrıs Türklerinin hak ve çıkarlarını korumaya dönük adımlar attığı bir yıl da oldu.

Ayrıca, Türkiye NATO çatısı altında yürütülen faaliyet ve çalışmalara aktif katkıda bulunmaya geçen yıl da devam etti.

 

Muhabir Nazlı Yüzbaşıoğlu

Yayınlayan Alperen Yurtoğlu

AK PARTİLİ BAŞKAN ADAYLARI KALPLERE DOKUNUYOR! AK PARTİLİ BAŞKAN ADAYLARI KALPLERE DOKUNUYOR!

AK PARTİ BAYRAMPAŞA’DA RUMELİLİ İLKNUR KOVAÇ BAYRAKTAR'LA FARKA GİDECEK! AK PARTİ BAYRAMPAŞA’DA RUMELİLİ İLKNUR KOVAÇ BAYRAKTAR'LA FARKA GİDECEK!

BAYRAMPAŞA'YA 500 YATAKLI DEVLET HASTANESİ BAYRAMPAŞA'YA 500 YATAKLI DEVLET HASTANESİ

DAHA ŞİMDİDEN BAYRAMPAŞALILAR'IN SEVGİSİNİ KAZANDI DAHA ŞİMDİDEN BAYRAMPAŞALILAR'IN SEVGİSİNİ KAZANDI

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık