sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.3729
  • Euro 34.9748
  • GR ALTIN 2325.6
  • ÇEYREK 3826.1

Diriliş Ertuğrulun yeni sezonu bugün başlıyor

TRTnin ilgiyle takip edilen dizisi Diriliş Ertuğrul yenilenen oyuncu kadrosuyla 5. sozona bugün başlayacak.

Diriliş Ertuğrulun yeni sezonu bugün başlıyor
  • 07 Kasım 2018, Çarşamba 12:00

İSTANBUL (AA) Yeni Sögüt şehri ve değişen oyuncu kadrosuyla Diriliş Ertuğrulun yeni sezonu bugün izleyiciyle buluşacak.

Dekoru, oyuncu kadrosu, dönem kıyafetleri ve senaryosuyla dikkati çeken dizinin 5. sezonunun ilk bölümü bugün saat 20.00de TRT1 ekranlarında olacak.

Tekden Film tarafından hayata geçirilen, senaryosu ve yapımcılığını Mehmet Bozdağ’ın üstlendiği dizinin geçen sezondaki tüm otağ ve dekoru da değişti, kıyafetler yeniden yorumlandı.

Yeni sezon fragmanları yayınlananan Diriliş Ertuğrul için yaz döneminde hummalı bir çalışma yürütülerek yaklaşık 250 kişilik ekip tarafından yeni bir Söğüt şehri inşa edildi.

Türkiye ve dünyada 3 milyar izleyiciye erişen ve 25 dile çevrilen dizinin 5. sezonunda oyuncu kadrosu yüzde 60 oranında değişti.

Yönetmenliğini Metin Günayın yaptığı dizide Engin Altan Düzyatan, Hülya Darcan, İlker Aksum, Hande Soral, Cengiz Coşkun, Nurettin Sönmez, Ayberk Pekcan, Kayra Şenocak, Arif Diren, Burçin Abdullah, Orçun İynemli, Emre Üçtepe, Kerem Bekişoğlu, Ali Buhara Mete, Didem Balçının aralarında bulunduğu isimler rol alıyor.

Gösterildiği 85 ülkede izleyicilerin beğenisini toplayan yapımın yeni platosu ve ekibe katılan oyuncularıyla yeni sezonda da ilgiyle takip edilmesi bekleniyor.

Yeni sezonda neler var?

Dizinin 5. sezonunda, Ertuğrul Beyin öncülüğündeki Kayılar, yeni yurtları Söğüte yerleşeli on yıl olmuş, geçen bu sürede Selçuklu Devleti, Kösedağ Savaşında Moğollara yenilmiş ve devlet Moğol tahakkümü altına girmiştir.

Fakat Ertuğrul, her şeye rağmen Söğütü ihya etmiş, buradaki müslim ve gayrimüslim ahalinin güvenini kazanmıştır. Diğer taraftan oğullarını da bizzat kendisi büyütüp yetiştirmiştir.

Ertuğrulun Söğütteki gücü, Moğolları rahatsız eder ve Moğollar, tahakküm altına aldıkları Selçuklu vezirleri aracılığıyla Ertuğrulun gücünü kırmak için harekete geçer.

Bu zamana kadar Söğütte vergileri toplayan Ertuğrul iken, bundan sonra vergileri toplamakla başka bir oba vazifelendirilir ayrıca bu obaya Söğütte yurt verilir.

Bu obanın beyi, kızını casusluk faaliyetleri için önden Söğüte gönderir ve kızın yolu Osman vasıtasıyla Ertuğrul ile kesişir, Ertuğrul ile bu kız ve obası arasında büyük olaylar baş gösterir.

Diğer taraftan geçen yıllar içinde, Söğütün Türkler tarafından ihya edilmesini kabullenemeyen ve Söğütü Ertuğrulun elinden almak isteyen gizli bir örgüt ortaya çıkar.

Bu örgütün lideri, farklı bir kılıkta Ertuğrul Beyin en yakınlarına kadar sızmayı başarmıştır. Adamlarını da farklı kimliklerle Söğütün her tarafına yerleştirmiştir.

Ertuğrul Bey’in gücünün daha fazla yükselmesini istemeyen bu örgüt, her koldan gizli faaliyetlerle Ertuğrul’a saldırmaya başlar.

Bir tarafta devletin tahakküm altında olması, bir tarafta Moğol baskıları, bir tarafta da bunları fırsat bilen gizli örgütün Söğüt’ü Türklerden almak için harekete geçmesi, Ertuğrul’u büyük bir kıskacın içine sokacaktır.

Yeni konsept ve başrol oyuncusu açıklanmıştı

Yapımcısı Mehmet Bozdağ, geçen hafta sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, dizinin gelecek yılki konseptine ilişkin açıklama yapmıştı.

Dizinin Diriliş Osman konseptiyle devam edeceğini belirten Bozdağ, Diriliş Ertuğrul dizisi 20192020 sezonunda izleyicisiyle Diriliş Osman konseptiyle buluşacak. ifadesine yer vermişti.

Paylaşımına oyuncu Burak Özçivit ile fotoğrafını ekleyen Bozdağ, Uzun süredir büyük bir titizlikle yürüttüğümüz projede Osman karakterine ise Burak Özçivit hayat verecek. Bu vesileyle yol arkadaşlığımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. demişti.

Muhabir: Ahmet Esad Şani

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık