sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.5581
  • Euro 34.851
  • GR ALTIN 2429.8
  • ÇEYREK 3997.5

Dijital Gösterim Merkezi Taksim'de Açıldı

İslam Bilim Tarihi Araştırmacısı Prof. Dr. Fuat Sezgin’in çalışmalarının ve hayatının anlatıldığı Dijital Gösterim Merkezi Taksim Meydanı’nda açıldı. Açılışta konuşan Başkan Yıldız, Dijital Gösterim Merkezi ile vatandaşların Prof. Dr. Fuat Sezgin’in bıraktığı yitik hazineyi keşfedeceklerini söyledi.

Dijital Gösterim Merkezi Taksim'de Açıldı
  • 02 Ağustos 2019, Cuma 21:50

Cumhurbaşkanlığı tarafından 2019 yılının "Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı" olarak ilan edilmesi münasebetiyle Beyoğlu’nda İslam Bilim Tarihi araştırmacısı Prof. Dr. Fuat Sezgin’in çalışmalarının ve hayatının anlatıldığı Dijital Gösterim Merkezi açıldı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından Taksim Meydanı’nda kurulan Dijital Gösterim Merkezi’nin açılışına; Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mecit Çetinkaya, Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan, Beyoğlu Belediye Başkanı Ali Haydar Yıldız, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Çoşkun Yımaz, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak’ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

“HAFIZASIZ BİR TOPLUM MEDENİYET İDDİASI TAŞIYAMAZ”

Merkezin açılışında konuşan Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan, “Temelde karşılaşılan bir tepki var. ‘Bırakın bunları, millet aya gitti, neden geçmişe dönüyorsunuz’ gibi. Eğer bize, biz Türk olduğumuz için bu trenleri kaçırdık, gelişemedik denmiş olmasaydı belki de bunlara ihtiyacımız olmazdı. Ama maalesef üzerimizden 150-200 yıl boyunca silindir gibi bütün öz güvenimizi ezmek için, işte Müslüman olduğumuz için, Türk olduğumuz için geri kaldık, bizden bir şey olmaz Bu mesaj hep elitimiz, aydınımız tarafından işlendi maalesef. Bu yüzden bizim yeniden bu öz güveni kendi kaynaklarımızdan inşa etmemiz için, ecdadımızın bilimlere ne kadar katkı yaptığını bilmemiz lazım. Hafızasız bir toplum medeniyet iddiası taşıyamaz. Bizim hafızamıza adeta bir format atılmak istenmiş. Bundan bir sıyrılmamız lazım. Çünkü bu hafızasızlık bizi kimliksizliğe götürür. Bizim biz olmamız lazım’’ ifadelerini kullandı.

VATANDAŞLARIMIZ SEZGİN’İN BIRAKTIĞI YİTİK HAZİNEYİ KEŞFEDECEKLER

Beyoğlu Belediye Başkanı Ali Haydar Yıldız ise, Taksim Meydanı’nda kurulan Dijital Gösterim Merkeziyle vatandaşların Prof. Dr. Fuat Sezgin’in bıraktığı yitik hazineyi keşfedeceklerini belirterek, “Diliyorum, geçlerimiz, memleketimizden dört bir yanından gelen vatandaşlarımız Fuat Sezgin Hocamızın bize bırakmış olduğu yitik hazineyi yeniden keşfetmek ve medeniyetin idrak, inşa ve ihya sürecine kendilerinin de bir katkı sunması adına bir fırsat ve uyanışa vesile sayıyorum. Bu anlamda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 2019 yılını medeniyetin gelişmesine katkı sunan Fuat Sezgin Hocamızın yılı olarak ilan etmesini anlamlı buluyorum. Diliyorum ki bütün İstanbullular ve vatandaşlarımız buraya akın ederek bir kez daha hocamızı tanımış olacaklar’’ şeklinde konuştu.

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık