sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.7975
  • GR ALTIN 2498.0
  • ÇEYREK 4110.1

Deniz suyu seviyesi 7 metre yükselebilir

Grönlandda büyük buz tabakalarının erimeye devam etmesi nedeniyle deniz suyu seviyesinin 7 metreye kadar yükselebileceği tespit edildi.

Deniz suyu seviyesi 7 metre yükselebilir
  • 07 Aralık 2018, Cuma 15:00

ANKARA (AA) Woods Hole Oşinografi Enstitüsünden araştırmacılar, Grönlanddaki buzulların 20. yüzyıl ortalamasına göre yüzde 33 daha fazla eridiğini saptadı.

Araştırmacı Sarah Das, Grönlanddaki buz tabakalarının oldukça hızlı ve eşi benzeri görülmemiş şekilde erimeye devam ettiğini belirtti.

Çalışmada Grönlanddaki büyük buz tabakalarının bu hızla erimeye devam etmesi halinde deniz suyu seviyelerinin 7 metreye kadar yükselebileceği ortaya konuldu.

Dünyada kıyılara yakın yerde bulunan 10 büyük kentten 8inin yükselen deniz seviyesinden etkilenebileceğine işaret edildi.

Araştırmanın sonuçları Nature dergisinde yayımlandı.

Muhabir: Emel Öz Gözellik

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık