sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.3425
  • Euro 35.1083
  • GR ALTIN 2237.7
  • ÇEYREK 3681.4

CUMHURBAŞKANIMIZ 'DUA BULUŞMASI'NDA

Esenler Kadir Gecesi'nde yine tek yürek oldu. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla "10 Bin Hatim 100 Bin Dua Buluşması"nda 100 bin Esenlerli, dualarını İslâm coğrafyasında zulüm gören mazlumlar ile tüm şehit ve gazilerimize gönderdi.

CUMHURBAŞKANIMIZ 'DUA BULUŞMASI'NDA
  • 10 Haziran 2019, Pazartesi 1:38

Esenler Belediyesi'nin Kadir Gecesi’nde düzenlediği "10 Bin Hatim 100 Bin Dua" özel programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Dörtyol Meydanı'nda 100 bin Esenlerli ile bir araya geldi. Bin aydan hayırlı Kadir Gecesi’ne özel “Dua Buluşması"nda 100 bin Esenlerli, dualarını İslâm coğrafyasında zulüm gören mazlumlar ile tüm şehit ve gazilerimize gönderdi. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan gecede, Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ve Ömer Döngeloğlu Kadir Gecesi'nin Müslümanlar için önemini anlattılar.

 

DUALAR MAZLUM MÜSLÜMANLARLA

 

Esenler Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Cemal Bolat, beraberindeki hocalarla birlikte, ilçedeki din görevlileri, Kur’an Kursu öğrencileri ve gönüllü vatandaşlar tarafından Ramazan ayı boyunca okunan 10 binin üzerindeki Hatm-i Şerif’in duasını yaptırdı. Salâvat-ı şerife, tevhit ve tekbirler ile duaların okunduğu gecede Esenlerliler, tek yürek olarak ellerini ve gönüllerini semâya açtılar. Meydanı dolduran on binler ayağa kalkarak, hep birlikte Filistin, Gazze, Suriye, Mısır, Arakan, Doğu Türkistan başta olmak üzere İslam coğrafyasındaki mazlumların huzura kavuşması, tüm dünyadaki zulmün sona ermesi ve şehitlerimiz için dualar ettiler.

 

10 KİŞİ UMRE HAKKI KAZANDI

 

Gecede protokol üyeleri, Esenlerli hayırseverler tarafından Umre’ye gönderilecek 10 kişi için kura çekimini yaptı. Umre çekilişini kazananlar gözyaşları içinde bu anı sevdikleriyle paylaştı.

 

"10 BİN HATİM, 100 BİN DUA" BİR GELENEK OLDU

 

 

Esenler'de her Kadir Gecesi'nde '10 Bin Hatim 100 Bin Dua' programının bir gelenek haline geldiğini söyleyen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, okunan dualarla mazlumların sesi olduklarını belirterek şu sözlere yer verdi:

"Bütün Esenler'in, sesimizi duyan bütün kardeşlerimizin Kadir Gecesi'ni tebrik ediyorum. Kadir Gecesi'nde bütün insanlık sulh ve selamettedir. Bütün insanlık emniyettedir. İçerisinde bin aydan daha hayırlı bir geceyi Cenab-ı Hakk bugün bize ikram etti. Biz de bu ikramı bugün bu meydanda Esenler ile birlikte yaşıyoruz. Bugün bu meydanda yeryüzündeki insanlığın selameti, bereketi, vicdanının yeniden ayağa kalkması için duaya, secdeye ve kıyama duracağız. Esenler'de her Kadir Gecesi'nde gelenek haline gelen '10 Bin Hatim 100 bin Dua' programı çerçevesinde Esenler'deki her bir kardeşimizin evlerinde okunan on binlerde hatmin duasını burada yüz binlerce kardeşimizle beraber ellerimizi semaya açarak hep beraber yapacağız. Bu gece ellerimiz duada, alınlarımız secdede olacak. Bu şehirdeki her bir kardeşimizin, gönül kardeşliğini, sınır tanımaksızın kardeş olduğumuzu bütün insanlığa gösteren büyük dua buluşmasındayız. Duamızla beraber bütün insanlığa mazlumun dostu, zalimin hasmı olduğumuzu, kimsesizlerin kimi, mazlumların sesi olduğumuzu ve bunu herkesin böyle bilmesi gerektiğini bütün insanlara bildireceğiz."

 

GÜZEL BİR RAMAZAN'I İHYA ETTİK

 

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Dörtyol Meydanı'nı dolduran vatandaşların Kadir Gecesi'ni tebrik ettikten sonra, "Bugün bin aydan daha hayırlı diye müjdelenen Kadir Gecesi'ni ihya ediyoruz. Bundan bin 409 yıl önce Kur'an'ın 'Oku!' diye başlayan ilk ayetiyle Kur'an-ı Kerim nazil olmaya başladı. Ramazan birlik, beraberlik ve kardeşlik ayı. Bu Ramazan'ı doya doya birlikte yaşadık. İftarlar, sahurlar yaptık, İstanbullu hemşehrilerimizle bir araya geldik. Birlikte güzel bir Ramazan'ı ihya ettik. Şimdi Ramazan'ın son günlerindeyiz. Salı günü bayrama girmiş olacağız. Bu mübarek gece vesilesiyle bayramınızı tebrik ediyorum. Rabbim nice bayramlara hepimizi millet olarak sağlık ve huzur içinde ulaştırsın" ifadelerini kullandı.

 

YOLLARIN KRALI OLMAZ, KURALI OLUR

 

Bayramda şehir dışına çıkacak vatandaşları trafik kurallarına uymaları konusunda uyaran Yıldırım, "Bayramda kırgınlıklar giderilecek, küsler barışacak. Büyüklerimizi ziyaret edeceğiz, sıla-i rahim yapacağız. İstanbul dışına çıkarsanız bayramda lütfen trafik kurallarına uyalım. Biz sizin sevdiklerinize sağ salim ulaşmanızı istiyoruz. Yolların kralı olmaz, yolların kuralı olur. Siz, siz olun, yolların kuralına uyun" diye konuştu.

 

Vatandaşların bayramdan sonra 23 Haziran'daki seçim için İstanbul'da olmalarını isteyen Yıldırım, "Bayramdan sonra İstanbul'a geri dönüyoruz değil mi? Çünkü 23 Haziran'da İstanbul Bayramı var. İstanbul Bayramı'nı birlikte kutlayalım, yeni bir destan yazalım" dedi.

 

TÜM MAZLUMLARA DUALARIMIZI GÖNDERİYORUZ

 

 

Dörtyol Meydanı'nı hınca hınç dolduran Esenlerlilerin tezahüratları eşliğinde konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esenlerli vatandaşların Ramazan'ını ve Kadir Gecesi'ni tebrik ettikten sonra, "Kadir Gecesi'ni eriştiren, gönüllerimizi bu mübarek gecede buluşturan Mevla'ya sonsuz hamd-ü senalar ediyoruz. Esenler Belediye Başkanı ve ekibine bu anlamlı program için teşekkür ediyoruz. Sizlere de teşrifleriniz için şükranlarımı sunuyorum. Türkiye'nin ve dünyanın farklı köşelerinde Ramazanı idrak etmenin mutluluğunu yaşayan kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Suriye'de, Yemen'de bir kuru ekmeği bulamayan masum çocuklara, Afganistan'da, Libya'da Ramazanı geçirmek zorunda kalan mazlumlara, Filistinli mültecilere buradan dualarımızı gönderiyoruz" diye konuştu.

 

ESENLER RAMAZAN'I KUR'AN İLE İDRAK EDİYOR

 

Esenlerlilerin Ramazan'ı Kur'an ile idrak etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Erdoğan, "Ramazan'ın başlamasıyla beraber camilerimizde, evlerde, ders ve zikir halkalarında mukabele geleneği nesilden nesile yaşatılarak aktarılmıştır. Esenler'deki kardeşlerimizin bu mübarek ayı dua ile Kur'an ile idrak ettiğini görüyorum. Siz kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Rabbim günahların affedildiği, samimiyetle, gözyaşlarıyla yapılan duaların geri çevrilmeyeceği bu mukaddes gece hürmetine indirdiğiniz hatimleri dergah-ı izzetinde kabul buyursun diliyorum. Kardeşlerim hamdolsun bugün 26. orucumuzu tuttuk. Bu gece Ramazan-ı Şerif'in 27. gecesini, Kadir Gecesi'ni idrak ediyoruz. Üç gün sonra Salı günü İslam alemi olarak Ramazan Bayramı'na vasıl oluyoruz. Türkiye Diyanet Vakfı tarafından düzenlenen Enderun teravihini kılacağız. Bu ayı sadece ibadetlerimize değil cihanşümul kardeşliğimizi yeniden diriltmek ve hatırlama için bir fırsata dönüştürmeliyiz" ifadelerini kullandı. Erdoğan, tüm Müslüman aleminin Kadir Gecesi'ni ve yaklaşan Ramazan Bayramı'nı tebrik etti.

YEŞİLAY VARSA HAYAT VAR YEŞİLAY VARSA HAYAT VAR

YEŞİLAY HAFTASI ORYANTİRİNG YARIŞMASI YEŞİLAY HAFTASI ORYANTİRİNG YARIŞMASI

BAYRAMPAŞA MİLLET BAHÇESİ GÖRKEMLİ BİR TÖRENLE AÇILDI BAYRAMPAŞA MİLLET BAHÇESİ GÖRKEMLİ BİR TÖRENLE AÇILDI

BAYRAMPAŞA SEVDASI GÖNÜLLERE NAKŞEDİLECEK BAYRAMPAŞA SEVDASI GÖNÜLLERE NAKŞEDİLECEK

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık