sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.3762
  • Euro 35.0141
  • GR ALTIN 2325.4
  • ÇEYREK 3826.5

CORONAVİRÜS HAKKINDA MERAK EDİLENLER

Gaziosmanpaşa Belediyesi, dünyayı etkisi altına alan “Coronavirüs” salgını hakkında vatandaşları bilgilendirmek için seminer düzenledi. Seminerde hastalığın belirtileri ve korunma yöntemleri anlatıldı.

CORONAVİRÜS HAKKINDA MERAK EDİLENLER
  • 23 Şubat 2020, Pazar 21:17

Çin'de ortaya çıkan ve 2 binin üzerinde insanın hayatını kaybetmesine yol açan yeni Coronavirüs salgını hakkında Gaziosmanpaşa’da bilgilendirme semineri düzenlendi. Gaziosmanpaşa Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen seminere Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Berber’in yanı sıra vatandaşlar katıldı. Programda, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kıvanç Şerefhanoğlu, virüsün belirtilerini ve korunma yöntemlerini anlattı. Konuşması sırasında slaytlar ve Çin’den fotoğraflarla örnekler gösteren Şerefhanoğlu, Dünya Sağlık Örgütü’nün güncel Coronavirüs raporunu da katılımcılarla paylaştı.

“TÜRKİYE’DE HENÜZ CORONAVİRÜS VAKASINA RASTLANMADI”

Türkiye’de henüz Coronavirüs vakasına rastlanmadığının altını çizerek hastalığın ortaya çıkış süreci hakkında bilgiler veren Şerefhanoğlu, “Coronavirüs ailesinde bulunan bazı virüsler zaten bizde sıklıkla basit soğuk algınlığı, zatürre ve solunum yetmezliği olarak ortaya çıkmaktaydı. Bu virüsler kedi, köpek, yarasa, deve gibi birçok hayvanda mevcut. Ancak bu virüsler zamanla değişime uğruyorlar. İnsanlara bulaşma özelliği kazanıyorlar. İnsandan insana bulaşmaya başladığı anda da sorun başlıyor” dedi.

“YAŞLILAR VE KRONİK HASTALIĞI OLANLAR YÜKSEK RİSK GRUBUNDA”

Hastalığın en önemli belirtilerinin yüksek ateş, öksürük ve nefes darlığı olduğunu ifade eden Şerefhanoğlu boğaz ağrısı, burun akıntısı ve bitkinlik gibi semptomların da baş gösterebileceğini söyledi. Şerefhanoğlu, “Son 14 gün içinde Çin’e seyahat eden veya bu kişilerle temas eden insanlarda ateş, öksürük, solunum sıkıntısı varsa en yakın sağlık kuruluşuna gitmeliler. Klinik vakalara baktığımızda yaşlıların ve kronik hastalığı olanların yüksek risk grubunda olduğunu görüyoruz” ifadelerini kullandı.

“ELLERİMİZİ SIK SIK SU, SABUN VE ANTİSEPTİK LOSYONLARLA TEMİZLEMELİYİZ”

Enfekte kişilerin öksürmesi, hapşırması veya konuşması ile çevreye yayılan solunum salgılarının solunması ya da el sıkışma yoluyla bu virüslerin bulaştığını ifade eden Şerefhanoğlu, hastalıktan korunma yöntemlerini sıraladı. En etkili yöntemin hasta kişilerle temas etmemek olduğunu belirten Şerefhanoğlu, ellerimizi sık sık su, sabun ve antiseptik losyonlarla temizlemeliyiz. Hasta kişilere 1 metreden fazla yaklaşmamalıyız. Toplu kullanım alanlarına temas ettikten sonra ellerimizi ağız, burun veya gözümüze sürmekten kaçınılmalıyız” diye konuştu.

BAYRAMPAŞA'DA GENÇLER İLKNUR BAŞKANLA GECE DÖNERİNDE BULUŞUYOR BAYRAMPAŞA'DA GENÇLER İLKNUR BAŞKANLA GECE DÖNERİNDE BULUŞUYOR

AK PARTİLİ BAŞKAN ADAYLARI KALPLERE DOKUNUYOR! AK PARTİLİ BAŞKAN ADAYLARI KALPLERE DOKUNUYOR!

AK PARTİ BAYRAMPAŞA’DA RUMELİLİ İLKNUR KOVAÇ BAYRAKTAR'LA FARKA GİDECEK! AK PARTİ BAYRAMPAŞA’DA RUMELİLİ İLKNUR KOVAÇ BAYRAKTAR'LA FARKA GİDECEK!

BAYRAMPAŞA'YA 500 YATAKLI DEVLET HASTANESİ BAYRAMPAŞA'YA 500 YATAKLI DEVLET HASTANESİ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık