sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.6601
  • Euro 34.8765
  • GR ALTIN 2507.1
  • ÇEYREK 4129.8

ÇAMLICA KÜLTÜR GEZİSİ BAŞLIYOR

Bayrampaşa Belediyesi’nin düzenlediği kültür gezileri ile ilçe sakinleri Cumhuriyet tarihinin en büyük camisi olan Çamlıca Camii ile Çamlıca Tepesi’ni ziyaret edebilecek. Başkan Atila Aydıner'in eşi ve Hayır Kapısı Koordinasyon Merkezi Başkanı Melahat Aydıner’in öncülük ettiği gezi 10 Mart Salı günü başlayacak.

ÇAMLICA KÜLTÜR GEZİSİ BAŞLIYOR
  • 10 Mart 2020, Salı 1:24

Bayrampaşa Belediyesi Kültür Müdürlüğü ve Hayır Kapısı bu yılki kültür gezilerini Çamlıca Tepesi ile başlatıyor. Salı ve perşembe günleri günübirlik olarak düzenlenen gezi programı kapsamında vatandaşlara Cumhuriyet tarihinin en büyük camisi olan Çamlıca Camii ile Çamlıca Tepesi rehber eşliğinde gezdirilecek. 10 Mart Salı günü başlayacak gezinin 16 Nisan’a kadar devam ettirilmesi planlanıyor. Geziye katılmak isteyen vatandaşların Bayrampaşa Belediyesi Çağrı Merkezi (444 1 990), Akıllı Kent Hizmet Merkezi ya da Kültür Müdürlüğü'ne kayıt yaptırmaları gerekiyor. Geziye Başkan Atila Aydıner'in eşi ve Hayır Kapısı Koordinasyon Merkezi Başkanı Melahat Aydıner öncülük ediyor.

Büyük Çamlıca Camii…
İstanbul’un yeni sembollerinden biri haline gelen ve ibadete açıldığı günden bu yana milyonlarca kişinin ziyaret ettiği Büyük Çamlıca Camii hakkında bilmeniz gerekenler...

Neden 6 minareli?
Büyük Çamlıca Camii, her bir bölümünde en ince ayrıntısına kadar düşünülen detaylarıyla ilgi çekerken, heybetli yapısına yakışır anlamda bazı rakamsal büyüklükleri de kapsıyor. 6 minareli olmasıyla imanın şartlarını temsil ediyor. İmanın şartlarını temsilen 6 minareli inşa edilen Büyük Çamlıca Camii’nin 3 şerefeli 4 minaresi Malazgirt Zaferi’ne ithafen 107,1 metre, 2 şerefeli 2 minaresi ise 90 metre yüksekliğinde.

Neden 72 metre?
Caminin 72 metre yükseklikteki ana kubbesi İstanbul’da yaşayan 72 milleti, 34 metre çapındaki kubbesi İstanbul'u simgeliyor. Caminin ana kubbesinin üzerinde 3 metre 12 santimetre genişliğinde, 7 metre 77 santimetre yüksekliğinde, 4,5 ton ağırlığında alem var.

Dünyanın en büyük alemi
Nanoteknolojiyle renklendirilen ve 3 parçadan oluşan alem, dünyanın en büyük alemi olma özelliğini taşıyor.

Ana kapısı en büyüklerden
Büyük Çamlıca Camii, 5 metre genişliğinde, 6,5 metre yüksekliğinde ve 6 ton ağırlığındaki ana kapısıyla dünyadaki en büyük ibadethane kapılarından birine de sahip.

Dev bir kütüphanesi var
Büyük Çamlıca Camii, 3 bin 500 metrekarelik sanat galerisi, 3 bin metrekarelik kütüphane, bin 71 kişilik konferans salonu, 8 sanat atölyesi, 3 bin 500 araçlık kapalı otoparkı bünyesinde barındırıyor. Cami, ses, ışık, ısıtma, havalandırma ve güvenlik sistemleriyle de farkını ortaya koyuyor.

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık