sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.4465
  • Euro 35.2778
  • GR ALTIN 2328.4
  • ÇEYREK 3833.1

BAYRAK’TAN NEFES KESEN TATBİKAT

Bayrampaşa Arama Kurtarma Ekibi (BAYRAK), AFAD ve İSEMDAK ile birlikte gerçeği aratmayan deprem tatbikatı gerçekleştirdi. Tatbikat gereği, 6,5 büyüklüğündeki depremin ardından olay yerine ulaşan ekiplerin enkaz altındaki kişileri kurtarma çalışması büyük beğeni topladı.

BAYRAK’TAN NEFES KESEN TATBİKAT
  • 14 Şubat 2020, Cuma 23:43

Bayrampaşa’da lise öğrencileri, öğretmenler ve gönüllü vatandaşlardan oluşan yaklaşık 40 kişilik Bayrampaşa Arama ve Kurtarma Ekibi (BAYRAK), AFAD ve İSEMDAK ile birlikte gerçek zamanlı deprem tatbikatı gerçekleştirdi. 6,5 büyüklüğündeki depremin ardından özel kostümlerini giyip, enkaz altında kalan ve hasar görmüş araçtaki kazazedeleri kurtaran ekibin tatbikatı gerçeği aratmadı.

Tatbikat, Bayrampaşa Yıldırım Mahallesi Buğday Sokak’ta gerçekleştirildi. Deprem sonrası alınan ihbarı değerlendiren ekipler, anında olay yerine gelerek ilk önce K9 köpeklerle arama yaptı ve yaralıların yerlerini tespit etti. Arama kurtarma ekibi hiç zaman kaybetmeden enkaz altında kalan yaralıları 3 ayrı noktadan çıkardı. Enkazdan çıkartılan yaralı 6 kişi medikal desteğinin ardından ambulanslarla hastanelere sevk edildi. Depremde merdivenlerin çökmesi nedeniyle üst katlarda mahsur kalanlar ise ip teknikleri kullanılarak sedye ile tahliye edildi. Çalışmalar sırasında sessizlik anonsu ile birlikte sismik dinleme cihazı ile yer tespiti yapıldı ve kazazedeler ile iletişim sağlandı. Ayrıca deprem sırasında seyir halinde olan araç da enkaz altında kaldı. Araç içindeki yaralı sürücü aracın kapısı kesilerek araçtan çıkartıldı. Daha sonra yaralının ambulans ile hastaneye sevki sağlandı. Enkazda kimsenin kalmadığı anonsu ile tatbikat sona erdi.  BAYRAK ekibinin deprem tatbikatı çevredeki vatandaşlar tarafından büyük bir ilgiyle izlendi.

AYDINER: DENEYİMLİ BİR ARAMA-KURTARMA EKİBİMİZ VAR
Tatbikatı yerinde izleyen Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, “Kurduğumuz arama kurtarma ekibimiz BAYRAK, deprem sonrası enkaz altında kalan yaralı vatandaşlarımızı kurtaracak. Yaklaşık 40 kişiden oluşan deneyimli bir arama-kurtarma ekibimiz var. Bu ekibimiz deprem, sel ve diğer felaketlere karşı hazır bir şekilde bekliyor. İstanbul’un dolayısıyla da Bayrampaşa’nın en büyük doğal afet riski kuşkusuz deprem gerçeğidir. Şu anki imkânlarla depremin yerini ve zamanını kestirmek mümkün değil. Ancak biliyoruz ki, İstanbul tarihi süreç içinde onlarca depremle sarsılmış bir kent. O nedenle, deprem öncesinde, deprem anında ve deprem sonrasında yapılması gerekenler büyük önem arz ediyor. Ortak arzumuz İstanbul’un olası muhtemel bir depremi minimum hasar ve zarar ile atlatması. Doğal afetlerde can ve mal kayıplarının yaşanmaması en büyük temennimiz.” dedi.

BAYRAMPAŞA'DA GENÇLER İLKNUR BAŞKANLA GECE DÖNERİNDE BULUŞUYOR BAYRAMPAŞA'DA GENÇLER İLKNUR BAŞKANLA GECE DÖNERİNDE BULUŞUYOR

AK PARTİLİ BAŞKAN ADAYLARI KALPLERE DOKUNUYOR! AK PARTİLİ BAŞKAN ADAYLARI KALPLERE DOKUNUYOR!

AK PARTİ BAYRAMPAŞA’DA RUMELİLİ İLKNUR KOVAÇ BAYRAKTAR'LA FARKA GİDECEK! AK PARTİ BAYRAMPAŞA’DA RUMELİLİ İLKNUR KOVAÇ BAYRAKTAR'LA FARKA GİDECEK!

BAYRAMPAŞA'YA 500 YATAKLI DEVLET HASTANESİ BAYRAMPAŞA'YA 500 YATAKLI DEVLET HASTANESİ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık