sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.3746
  • Euro 34.9687
  • GR ALTIN 2325.5
  • ÇEYREK 3826.3

AYASOFYA SEMALARINDA Mİ’RÂCİYE YANKILANACAK

Esenler Belediyesi, unutulmaya yüz tutmuş vakıf kültürü geleneği olan Mi’râciye’yi, 86 yıllık özlemin ardından ibadete açılan Ayasofya Camii’nde yaşatacak.

AYASOFYA SEMALARINDA Mİ’RÂCİYE YANKILANACAK
  • 08 Mart 2021, Pazartesi 14:55

Esenler Belediyesi, unutulmaya yüz tutmuş vakıf kültürü geleneği olan Mi’râciye’yi, 86 yıllık özlemin ardından ibadete açılan Ayasofya Camii’nde yaşatacak. Miraç Kandili gecesi Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihî Türk Müziği Topluluğu tarafından icra edilecek Mi’râciye meşki, saat 21.15’te Şehir Ekranı TV üzerinden izleyicilerle buluşacak.

Hz. Muhammed (SAV)’in miraç mucizesini anlatan şiirleri Mi’râciye, Miraç Kandili gecesi fethin sembolü Ayasofya Camii’nde okunacak. 100 yılı aşkın süredir Bursa’da bulunan Hoca Muslihiddin (Mahkeme) Camii’nde okunan Kutbü’n Nayi Osman Dede’nin Mi’râciyesi, bu kez Ayasofya Camii semalarında yankılanacak. Dini musikimizin bu kadim geleneği; Esenler Belediyesi, İstanbul Müftülüğü ve TRT Müzik iş birliği ile ekranlara taşınacak.

ALBÜM VE KİTAP DAĞITILACAK

Miraç Kandili programı kapsamında İstanbul Tarihî Türk Müziği Topluluğu tarafından icra edilmiş ve Esenler Belediyesi katkılarıyla kaydı yapılmış Mi’râciye albümü vatandaşlara dağıtılacak. Mehmed Safiyüddin Erhan’dan alınan ve 1700’lü yıllardan bugünlere ulaşan tek tarihi ses kayıtları, proje sahibi tanburi Cüneyt Bayraktar tarafından dinlenerek meşk sisteminin son temsilcilerinden Hubcuzâde Şakir Çetiner’in okuduğu tavırda notaya alınmış ve albümdeki Miraciye icrası da bu notadan yapılmıştır. Sanat yönetmenliğini İhsan Özer’in üstlendiği Mi’râciye albümü, Osmanlı dönemindeki Miraç kandillerinde Mi’râciye okunması geleneğinin gelecek nesillere aktarılmasına büyük katkı sunacak. Miraç Kandili programı sonunda, Cüneyt Bayraktar’ın titiz çalışmaları sonucu ortaya çıkan Mi’râciye kitabı da vatandaşların ilgisine sunulacak.

CEMAATE SÜT İKRAM EDİLECEK

Hz. Muhammed (SAV)’e miraca yükselişinde süt ikram edilmesi vesilesiyle Mi’râciye kıraatinin ardından cemaate süt dağıtılacak. Miraç Kandili programı, 300 yıllık Mi’râciye geleneklerine uygun olarak yerine getirilecek. Program sonunda vatandaşlara ayrıca kandil simidi de ikram edilecek.

BAYRAMPAŞA'DA GENÇLER İLKNUR BAŞKANLA GECE DÖNERİNDE BULUŞUYOR BAYRAMPAŞA'DA GENÇLER İLKNUR BAŞKANLA GECE DÖNERİNDE BULUŞUYOR

AK PARTİLİ BAŞKAN ADAYLARI KALPLERE DOKUNUYOR! AK PARTİLİ BAŞKAN ADAYLARI KALPLERE DOKUNUYOR!

AK PARTİ BAYRAMPAŞA’DA RUMELİLİ İLKNUR KOVAÇ BAYRAKTAR'LA FARKA GİDECEK! AK PARTİ BAYRAMPAŞA’DA RUMELİLİ İLKNUR KOVAÇ BAYRAKTAR'LA FARKA GİDECEK!

BAYRAMPAŞA'YA 500 YATAKLI DEVLET HASTANESİ BAYRAMPAŞA'YA 500 YATAKLI DEVLET HASTANESİ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık