sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.3709
  • Euro 34.9861
  • GR ALTIN 2325.4
  • ÇEYREK 3825.8

Akıncı Üssü davasında ankesör ve katalog evliliği itirafı

FETÖnün darbe girişiminde komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssündeki eylemlere ilişkin davada tanık İzzet K, örgütün askeri öğrencilere katalog evliliği için baskı yaptığını söyledi.

Akıncı Üssü davasında ankesör ve katalog evliliği itirafı
  • 06 Aralık 2018, Perşembe 17:00

ANKARA (AA) Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz 2016daki darbe girişiminde komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssündeki eylemlere ilişkin 474 sanıklı davanın görülmesine devam edildi.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsündeki salonda görülen duruşmada, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları hazır bulundu.

Tanık sıfatıyla ifade veren İzzet K, ortaokul döneminde gittiği FETÖ dershanesinde örgüt ile tanıştığını, Hava Harp Okulunda eğitim gördüğü sürece de bağının devam ettiğini dile getirdi.

Davanın bazı sanıkları ile birlikte örgüt toplantılarına katıldığını anlatan İzzet K, darbe girişimi sırasında Konyada helikopter pilotu olarak görev yaptığını ancak darbe girişiminde bulunmadığını söyledi. İzzet K, darbe girişiminden sonra FETÖnün çözülmesi üzerine adli makamlara bildiklerini paylaştığını ifade etti.

Örgüt üyesi askeri öğrencilerin F16 pilotu olması yönünde örgütün kendileri üzerinde baskı kurduğunu bildiren İzzet K, F16 pilotu olmam yönünde bana telkinde bulundular. Ben helikopter pilotu olmak istiyordum, bunu söylediğimde, Sen F16 pilotu olmazsan kötü niyetli insanlar F16 pilotu olur. diyerek beni ikna etmeye çalıştılar. ifadelerini kullandı.

İzzet K, FETÖ üyeleri arasında gerçekleştirilen katalog evliliği yapması konusunda da Dışarıdan birisi ile evlenirseniz cemaatten kopabilirsiniz. diyorlardı. Sürekli cemaatten biriyle evlenmemiz yönünde telkinde bulunuyorlardı. diye konuştu.

Maaşının 5te birini himmet olarak istemişler

Tanık Ali C, ortaokul yıllarında FETÖ yapılanmasıyla tanıştığını, davanın bazı sanıklarını da okuldan ve örgüt yapılanmasından tanıdığını dile getirdi.

Örgütün, askeri öğrencilere kod isim verirken gerçek isminin baş harfiyle başlayan isimler bulmaya çalıştığını söyleyen Ali C, kendisinin kod adının Arif olduğunu bildirdi.

Ali C, FETÖ üyelerince maaşının 5te birinin himmet olarak istediğini ancak kendisinin aylık 200 ila 300 lira arasında himmet verdiğini dile getirdi.

Ankesörlü telefon itirafı

Tanık Yusuf E, Harp Okulu döneminde FETÖ ile bağının bulunduğunu ve devre arkadaşı olan davanın bazı sanıklarıyla aynı örgüt evinde kaldıklarını bildirdi.

Örgütten 2014te ayrıldığını anlatan Yusuf E, darbe girişimi sırasında FETÖnün kendisine darbeye yönelik bir talimatının olmadığını ve darbeye karışmadığını beyan etti.

Tanık Yusuf E, örgütten ayrılmadan önce bir süre sohbet adı verilen örgüt toplantılarına katılmaması üzerine, ankesörlü telefonla aranarak sohbetlere çağrıldığını belirterek, Harp Okulundan haksız yere atılanları görüyorduk. Bu yapıyla bağımızı koparmak istiyorduk ancak FETÖden ayrıldığımızda başımıza neler geleceğini de kestirebiliyorduk. diye konuştu.

Muhabir: İsmet Karakaş

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık