sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.5038
  • Euro 34.7826
  • GR ALTIN 2499.5
  • ÇEYREK 4113.0

AHİLİK HAFTASI BAYRAMPAŞA’DA COŞKUYLA KUTLANDI

Bayrampaşa Belediyesi, 32. Ahilik Haftası münasebetiyle bir dizi etkinlik düzenledi.

AHİLİK HAFTASI BAYRAMPAŞA’DA COŞKUYLA KUTLANDI
  • 25 Eylül 2019, Çarşamba 15:03

Başkan Atila Aydıner’in öncülüğündeki grup, ilk olarak, Mehteran Takımı eşliğinde Ali Fuat Başgil Caddesi boyunca esnafı ve vatandaşları selamlayarak Yıldırım Mahallesi Muhtarlığı önüne kadar yürüdü. Etkinlik burada mehter konseri ve protokol konuşmaları ile sürdü. Etkinliğin sonunda vatandaşlara aşure ikramında bulunan Başkan Aydıner, “Ahilik, doğruluğu, dürüstlüğü ve cömertliği ön planda tutan; hayatı bu ilkeler çerçevesinde yaşamayı uygun bulan ve başlangıcı asırlar öncesine dayanan önemli bir geleneğimizdir.” dedi.

32. Ahilik Haftası Bayrampaşa Belediyesi’nin düzenlediği özel bir etkinlikle kutlandı. Etkinlik kapsamında ahilik kıyafeti giyen Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte Mehteran Takımı eşliğinde Ali Fuat Başgil Caddesi boyunca esnafı ve vatandaşları selamlayarak Yıldırım Mahallesi Muhtarlığı önüne kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında esnaf ve vatandaşlar Başkan Aydıner’e büyük sevgi gösterisinde bulundu. Program Yıldırım Mahallesi Muhtarlığı önünde; saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması, mehter konseri ve protokol konuşmaları ile sürdü. Başkan Aydıner’in ev sahipliği yaptığı programa Bayrampaşa Kaymakamı Dr. Soner Şenel, Başkan Aydıner’in eşi Melahat Aydıner, Bayrampaşa Müftüsü Yılmaz Küçük, AK Parti Bayrampaşa İlçe Başkanı Ersin Saçlı, İstanbul Pazarcılar Odası Başkanı Mesut Şengün, İstanbul Dokumcalar Odası Başkanı Agül Akpınar, İstanbul Kahveciler Odası Başkanı Necati Yiğit, Kamyon-Kamyonet-Minibüs İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Necip Özkurt, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, birim müdürleri, mahalle muhtarları, STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

“AHİLİK ÖNEMLİ BİR GELENEĞİMİZDİR”
Programda konuşan Başkan Atila Aydıner, “32. Ahilik Haftası dolayısı ile el ele, gönül gönüle verdik ve bir yürüyüş yaptık. Yürüyüş boyunca dostluğumuzu, kardeşliğimizi, birliğimizi halkımıza ve esnafımıza yansıttık. Ahilik, doğruluğu, dürüstlüğü ve cömertliği ön planda tutan; hayatı bu ilkeler çerçevesinde yaşamayı uygun bulan ve başlangıcı asırlar öncesine dayanan önemli bir geleneğimizdir. Bizler, kadim medeniyetimizin bir parçası olan bu geleneği Bayrampaşa’da yaşatmaya ve Ahi Evran’ın yolundan yürümeye gayret ediyoruz. Bu vesileyle programımıza katılan ve destek veren herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi

Renkli görüntülere sahne olan programın sonunda Başkan Aydıner, vatandaşlara aşure ikramında bulundu.

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık