sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.4835
  • Euro 34.982
  • GR ALTIN 2438.3
  • ÇEYREK 4007.8

ABNASE Balkanlar'da ortak girişimlere önayak olacak

AtinaMakedonya Haber Ajansı Genel Müdürü Psilos, AA ve ANAMPA ile diğer haber ajanslarının katılımıyla ABNASE, Balkanlar'da iş birliği ve birlikte yaşama fikrini destekleyecek ve bu konuda ortak girişimlere önayak olacak. dedi.

ABNASE Balkanlar'da ortak girişimlere önayak olacak
  • 18 Kasım 2018, Pazar 15:00

İSTANBUL (AA) AtinaMakedonya Haber Ajansı (ANAMPA) Genel Müdürü Michalis Psilos, Anadolu Ajansı (AA) ve ANAMPA ile diğer haber ajanslarının katılımıyla BalkanGüney Doğu Avrupa Haber Ajansları Birliğinin (ABNASE), Balkanlarda işbirliği ve birlikte yaşama fikrini destekleyeceğini ve bu konuda ortak girişimlere önayak olacağını söyledi.

AAnın ev sahipliğinde düzenlenen ABNASE 27. Genel Kurulu, Sheraton Grand İstanbul Ataşehirde yapıldı.

ABNASE eski dönem başkanı olan ANAMPAnın Genel Müdürü Michalis Psilos, genel kurulun ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, Balkan haber ajanslarının organizasyonu olan ABNASEnin çok önemli olduğunu vurguladı.

Psilos, özellikle ABNASEnin, üye ülkeler arasında arasında barışa, iş birliğine ve dostluğa katkıda bulunması bakımından önemine değindi.

Balkanların savaşları da içine alan tarihine değinen Psilos, Balkanların barış ve birlikte yaşam bölgesi olmasını istediklerini söyledi.

ANAMPAnın Genel Müdürü Michalis Psilos, sözlerine şöyle devam etti:

AA ve ANAMPA ile diğer haber ajanslarının katılımıyla ABNASE, Balkanlarda iş birliği ve birlikte yaşama fikrini destekleyecek ve bu konuda ortak girişimlere önayak olacak. Bizim için bir araya gelmek çok önemli.

AA büyük bir haber ajansı.13 dilde yayın yapıyor, bu çok önemli. Sadece ulusal bir ajans değil aynı zamanda uluslararası bir haber ajansı. Bu yüzden AA ve ANAMPA iş birliği çok elzem. Bu iş birliği Yunanistan ve Türkiye arasındaki iş birliğini de teşvik etmesi açısından çok önemli olacak.

Yunanistan ve Türkiyenin korkacak hiç bir şeyi olmadığını ifade eden Psilos, Biz bir araya gelip tartışmalıyız ve tüm gazeteciler bu doğrultuda olmalı. Gazeteciler, barışı ve dostluğu, bu yöndeki ortak girişimleri desteklemeli. Bence AA ve ANAMPAnın, insanlarımız ve ülkelerimiz arasında bu doğrultuda yapacak çok fazla şey var. dedi.

Haberlerin doğrulanmasının önemine değinen Psilos, Yalan haber yüzyılında yaşıyoruz. Özellikle internette çok fazla yalan haber var. İnsanlar, neyin doğru neyin söylenti ya da yanlış olduğunu bilmiyor. Bu nedenle haber ajanslarının rolü, doğru haberleri, hızlı ve güvenilir bir şekilde yayımlamak. Balkanlarda haberlerin doğrulanması çok önemli. Bu doğrultuda ilerleyen haber ajanslarının rolü kritik. diyerek sözlerini tamamladı.

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık