sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.486
  • Euro 34.9473
  • GR ALTIN 2435.7
  • ÇEYREK 4007.0

ABD'nin Kaşıkçı yaptırımlarının belirlenmesindeki en önemli isimlerden biri istifa etti

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyinde İran Körfez Bölgesi Direktörlüğünü yürüten ve ABD'nin Kaşıkçı yaptırımlarının belirlenmesindeki en önemli isimlerden biri olan Kirsten Fontenrose istifa etti.

ABD'nin Kaşıkçı yaptırımlarının belirlenmesindeki en önemli isimlerden biri istifa etti
  • 18 Kasım 2018, Pazar 10:00

WASHINGTON (AA) Beyaz Sarayda, ABD yönetiminin Suudi Arabistanla ilişkilerini belirleyen politikaların yapımından sorumlu olan Kirsten Fontenrosenin istifa ettiği bildirildi.

Amerikan New York Times gazetesinde yer alan ve konuya hakim iki isme dayandırılan habere göre, Fontenrosenin cuma akşamı görevini bıraktığı ileri sürüldü.

Haberde, Fontenrosenin, ABDnin Suudilere Cemal Kaşıkçı olayından dolayı getirdiği yaptırımların belirlenmesindeki en önemli isimlerden biri olduğu ve bu kişinin kısa süre önce Riyadda temaslarda bulunduğu ifade edildi.

ElKahtaninin listeye eklenmesini sağladı

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyinde İranKörfez Bölgesi Direktörlüğünü yürüten Fontenrosenin, Suudilere sert yaptırımlar getirilmesini savunduğu, özellikle Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selmanın başdanışmanı Suud ElKahtaninin yaptırım listesine eklenmesinde etkili olduğu kaydedildi.

İstifa kararının sebebinin henüz net olmadığı bildirilen haberde, Fontenrosenin Suudilere karşı sert yaklaşımının Beyaz Saray içinde tartışmaya neden olduğu ve istifanın bu tartışmalar sonucunda gelmiş olabileceği iddia edildi.

Beyaz Saray konuyla ilgili sorulara yanıt vermezken, Fontenrose de henüz iddialara ilişkin bir açıklama yapmadı.

Muhabir: Hakan Çopur

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık