sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.5915
  • Euro 34.7846
  • GR ALTIN 2498.8
  • ÇEYREK 4110.7

’93 HARBİ’NİN BİLİNMEYENLERİ BAYRAMPAŞA’DA ANLATILDI

Tarihin en kanlı savaşlarından biri olan ve yüz binlerce Müslüman’ın Balkanlar’dan göçü ile sonuçlanan 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı (93 Harbi), Bayrampaşa’da düzenlenen uluslararası sempozyumda tüm yönleriyle ele alındı. Sempozyumun birinci gününün sonunda ise Bayrampaşa Belediyesi Musiki Cemiyeti savaşta yaşanan acıları anlatan türküler seslendirdi.

’93 HARBİ’NİN BİLİNMEYENLERİ BAYRAMPAŞA’DA ANLATILDI
  • 02 Kasım 2018, Cuma 22:55

Rusya’nın Avrupa hukukunu ve Osmanlı İmparatorluğu’ndaki Hristiyanları savunma iddiasıyla 24 Nisan 1877’de başlattığı ’93 Harbi’ Bayrampaşa Belediyesi, İstanbul Üniversitesi ve Türk Ocakları İstanbul Şubesi tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘Vatan neresi?’ isimli uluslararası sempozyumda tüm yönleriyle ele alındı.  Bayrampaşa Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkez’inde gerçekleştirilen  sempozyuma İstanbul Üniversitesi (İÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak,  İÜ Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hayati Develi, Türk Ocakları İstanbul Şubesi Başkanı Dr. Cezmi Bayram, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner’in eşi Melahat Aydıner, Bayrampaşa Belediye Başkan Yardımcıları İsmail Gemici ve Yalçın Sırakaya, Bayrampaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdülaziz Yeniyol ile çok sayıda vatandaş katıldı. Seminerin birinci gününde Prof. Dr. Cezmi Eraslan, Prof. Dr. Tufan Gündüz, Prof. Dr. Azmi Özcan, Prof. Dr. Mehmet Alaaddin Yalçınkaya, Prof. Dr. Hikmet Öksüz, Prof. Dr. İlhan Ekinci, Prof. Dr. Emine İnanır, Prof. Dr. Nedim İpek, Doç. Dr. Mehmet Güneş, Doç. Dr. Mitat Durmuş, Doç. Dr. İsmail Türkoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Köksal, Dr. Öğr. Üyesi Eyüp Kul, Arş. Gör. Dinçer Atay, Arş. Gör. Cengiz Yolcu, Arş. Gör. Dr. Murat Özkan ve Yusuf Ziya Altıntaş konuşmacı olarak yer aldı. Konuşmaların ardından ise Ateş Karaduman yönetimindeki Bayrampaşa Belediyesi Musiki Cemiyeti ve TRT sanatçısı Sebahat Aslan savaşta ve sonrasında yaşanan acıları anlatan türküler seslendirdi.

’93 Harbi’nde yüz binlerce insan savaşta katledilmiş veya açlık ve hastalık sonucu hayatını kaybetmiştir. Bir milyonu aşkın Müslüman ise Balkanlar’dan Anadolu’ya göç etmek zorunda kalmıştır. Savaş, 1877-78 yıllarında ekonomik, siyasi ve insanı açıdan büyük yıkımlara neden olmuştur.

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NDE DEVAM EDİYOR
2 Kasım’da İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde devam edecek olan seminerin ikinci gününde de Prof. Dr. Mithat Aydın, Prof. Dr. Sevinç Aliyeva, Prof. Dr. Zaza Tsurtsumia, Prof. Dr. Ömer Tuğran, Doç. Dr. Funda Selçuk Şirin, Doç. Dr. Muhidin Mulalic, Doç. Dr. Masoumeh Daei, Doç. Dr. Mohammad Salmasizadeh, Doç. Dr. Deniz Vovchenko, Doç. Dr. Grigoriy Shkundin, Dr. Öğr. Üyesi Ayna Askeroğlu Arslan, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Tanrıverdi, Dr. Öğr. Üyesi Neriman E. Hacısalihoğlu, Dr. Olga Aganson, Dr. Öğr. Üyesi Derya Derin Paşaoğlu, Arş. Gör. Dr. Mesut Karakulak, Murat Kasap, Nadezhda Vasileva, Kemal Gurulkan ve Elmira Salakhova konuşmacı olarak yer alacak.

HABERE AİT RESİMLER

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık